Connect with us

Hirdetés

technokrata

Facebook Timeline – Senki se úszhatja meg (+videó)

Dotkom

Facebook Timeline – Senki se úszhatja meg (+videó)

Most még mi dönthetjük el, hogy akarunk-e élni vele,de december 22-én mindenkiről minden kiderül.

Hamarosan bárkit leellenőrizhetünk az elsőre kusza, ám látványos Facebook Idővonalon. Havi és éves bontásban minden felhasználó összes eddigi Fb-s aktivítását bárki megnézheti, már ha hagyja fióktulajdonos. Innentől nem érdemes publikus fiókokat alkalmazni, mert mindenki mindent láthat a profiltulajdonos életéből,hogy mikor merre járt, mit csinált, hogy csinált.

Azért nem olyan gonosz Mark Zuckerberg legújabb ötlete, mivel az exekre és a velük váltott beszélgetésekre kínosan ügyel (korábbi relationship-ek alapján), illetve ha valami nekünk nem tetszik, akkor törölhetünk a régebbi bejegyzéseinkből-kommentjeinkből (persze ettől még az Fb nem felejt).

 

Egy nagyon aktív felhasználónak egy fontosabb beszélgetést (hozzászólást) kikeresni ezután sem lesz egy álom, ugyanis ahhoz, hogy valami régebbit megtaláljunk, ahhoz végig kell görgetni az idővonalat, kulcsszavas keresés még nincsen benne. Előnye és hátránya az Idővonalnak ugyanaz: mostantól bárki bármikor bármit visszaolvashat Fb-os tevékenységünkből (pl. egy leendő munkaadó vagy maga a rettegett NAV), ezért érdemes beállítani a szűrőket, és még érdemesebb a profilunkat priváttá tenni (azaz teljes egészében csak egy szűk baráti kör vagy csak az ismerőseink tudjanak böngészni az Idővonalunkban). A legjobban talán maga a Facebook tudja elmagyarázni, hogy ők mire gondoltak, amikor kitalálták ezt az egészet.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés