Connect with us

Hirdetés

technokrata

A mobilnyomtatási forradalom küszöbén

Dotkom

A mobilnyomtatási forradalom küszöbén

A szoftveres nyomtatási megoldások térhódítása a Canon kínálatában

A Canon szakemberei szerint az elkövetkezendő néhány évben a hazai és nemzetközi nyomtatási piacon két fő trend lesz a meghatározó. Az egyik a mobileszközök elterjedésének következtében a mobilnyomtatási igények jelentős növekedése, a másik a dokumentumkezelési piac előretörése a csak hardver alapú megoldásokkal szemben. Ezzel egyidejűleg átalakulnak a vállalati nyomtatási szokások, és elengedhetetlen lesz az új technológiák integrálása a vállalati nyomtatási rendszerekbe. A Canon az új szolgáltatások, így a mobilnyomtatás bevezetése mellett 2014-re a vállalati üzletágban Magyarországon is 20 százalékra növeli a dokumentumkezelési szolgáltatások értékesítésének arányát.

Nyomtass bármikor, bármiről!
Az okostelefon és tabletpiac robbanásszerű növekedésének következtében már szinte természetes, hogy az üzleti szférában dolgozók mobileszközeiken keresztül informálódnak, mely óriási mértékben növelheti az új nyomtatási lehetőségek iránti keresletet az elkövetkezendő 5 évben. A piaci potenciált jól mutatja, hogy Gartner felmérése szerint1 az okostelefonok piaca 2015-re világszinten eléri az 1,105 millió eladott darabot, az értékesített tabletek száma pedig a 326 millió darabot – mely több mint ötszörös növekedést jelent 2011-hez képest.

Egy másik kutatásban a megkérdezett vállalatok szerint alkalmazottaik 98 százaléka használja az okostelefonját, 44 százalékuk pedig a tableteket a munkájuk során, viszont az IDC felmérése szerint az okostelefon használók 52 százaléka még nem tud mobileszközéről nyomtatni, pedig feltétlenül szüksége lenne rá. A munkavállalók 52 százaléka leggyakrabban olvasásra használja a mobileszközöket, és 38 százalék nyilatkozott úgy, hogy a mobilnyomtatás legnagyobb előnye, hogy bárhonnan, bármelyik nyomtatóra nyomtathatnak. A vállalatok számára a közeljövőben elengedhetetlen lesz az új technológiák és legfejlettebb szoftveres megoldások integrálása a nyomtatási és dokumentumkezelési rendszerekbe. A mobil nyomtatási infrastruktúra kiépítésével így alkalmazkodhatnak az új nyomtatási szokásokhoz, és a munkavállalók – főként a mobil munkaerő – megváltozó igényeihez.

A Canon dokumentum-, és nyomtatáskezelő szoftveres megoldásai a legújabb technológiákat és szolgáltatásokat nyújtják a vállalatoknak: növelik a költséghatékonyságot, és a biztonságot, csökkentik a környezeti terhelést, valamint könnyen integrálhatók a már meglévő nyomtatási rendszerekbe. A nemrégiben bemutatott uniFLOW v5.1 pedig egy olyan egyedülálló nyomtatáskezelési platform, amely már támogatja a biztonságos és költséghatékony távoli nyomtatást a mobileszközökről – okostelefonokról és táblagépekről – is.

 



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés