Connect with us

Hirdetés

technokrata

“Néha mázlink van”

Dotkom

“Néha mázlink van”

Egy nagyon laza beszélgetés zajlott Steve Ballmerral, a Microsoft CEO-jával a Web 2.0 rendezvényén, ahol többek közt ez a mondat is elhangzott. De vajon mire értette?

Ballmer beszélt arról, hogy amióta 3 éve utoljára üldögélt a Web 2.0 színpadán, azóta a Bing (az MS keresője) megduplázta piaci részesedését. Elárulta azt is, hogy nem adják fel a szociális hálózatba való belépést a Google+-al szemben és mesélt a Skype bekebelezéséről is. Arra kérdésre, hogy mi a véleménye arról, hogy végül is a Microsoft nem vásárolta fel a Yahoo-t 2008-ban, a CEO lelkesen válaszolt:
“Változnak az idők”- mondta. “Ha bármelyik olyan CEO-t (megbízott igazgatót) megkérdeznéd, amelyik nem ruházott bele egy nagy felvásárlásba a nagy piaci összeomlás előtt, akkor azt mondaná, hogy: Hallelujah! De a sors fintora, hogy az Államok gazdasága minden idők legnagyobb gazdasági válságába mászott bele 2008-ban és a Yahoo elfogadta a Microsoft döntését (mármint hogy mégse veszi meg). Ironikus, de az egész ügylet pont akkor lett lefújva, amikor a Lehman (Brothers) összeomlott. Néha mázlink van”. – mondta vigyorogva Ballmer.
Arra kérdésre, hogy mi a helyzet a szociális hálóval, Ballmer kifejtette, hogy a Skype és az XBox “szociálisnak tűnik” neki és ezek belépési pontjai lesznek a széleskörű “közösségi” piacnak, amerre a cége halad. A Microsoft igyekszi hozzájuk kapcsolni a fő termékeit, mint ahogy a Skype termékintegrációja is folyik.

Ballmer arra kérdésre, hogy lesznek-e  applikációk a felhőben, csak Charlie Sheen-t idézte: “Nyerni fogunk, nyerni, nyerni.” (Winning) És hogy kit fog a Microsoft ezzel kiütni? Szerinte a Goolge-t.
A Microsoft CEO-ja rendkívül optimistának látja a jövőt,  ind a Windows Phone oldalán, mind a Windows táblagépek világában. Szerinte “nem kell számítógép zseninek lenni ahhoz, hogy használni tudjunk egy Windows Phone-t” – tette hozzá szellemeskedve.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés