Connect with us

technokrata

28,7 milliárd dollár a nyeresége az Apple-nek

Dotkom

28,7 milliárd dollár a nyeresége az Apple-nek

A Yahoo bevétele viszont 26%-ot esett a harmadik negyedévben.

Közreadta az Apple a harmadik piaci negyedévének jelentését, mely szerint 28.7 milliárd dollár volt a negyedévi bevétele, ebből 6.62 milliárd volt az adózott profitja. Ez azt jelenti, hogy körülbelül egy részvény 7 dolláros nyereséget hozott tulajdonosának. Összesen 17.1 millió darab iPhone-t adtak el július óta, iPad-ből “csak” 11.1 millió példányt értékesítettek. Ehhez hozzájön még hogy 6.6 millió iPod talált gazdára és 4.9 millió új Mac-et is eladtak.

Átlagosan 10.7 millió dollár bevételt generált egyenként a 357 Apple Store (3.6 milliárd dollár), de hamarosan 40 új boltot fognak nyitni, melyből 30  az államokon kívül lesz található. Idén eddig összesen 108 milliárd dollár bevétele volt az Apple-nek, mely kétharmados növekedést jelent a tavalyi évhez képest (az iPhone eladása 21%-ot nőtt idén). Az iTunes-on keresztül 16 milliárd dalt töltöttek le, 6 millión frissítették OsX-üket Lion-ra és jelenleg közel 82 milliárd dollár tartalékkal rendelkezik a cég. A Fortune top 500-as listáján szereplő cégek mintegy 93%-a tervezi, hogy vállalati telefonnak az iPhone-t fogják választani.

A Yahoo viszont egyre lejjebb csúszik,a piaci negyedév végére 5 százalékkal esett a bevétel, mindössze 1.07 milliárd dollárt keresett, a profitja viszont csak 293 millió dollár volt, ami viszont 26%-os visszaesést jelent a tavalyi adatokhoz képest. Nem csoda, ha Steve Ballmer boldog?Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

samsung galaxy
TAG Heuer Carrera

SmartWatch

Új luxus kollekcióval rukkolt elő a Tag Heuer

2020. szeptember 24. csütörtök
dell laptop

Kütyük

Dell laptop: iskolások számára ideális választás!

2020. szeptember 23. szerda
samsung
galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin