Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vita a domain nevek végéről

Dotkom

Vita a domain nevek végéről

Bővítené a domain nevek végződéseiként használható betűsorok körét az internet felsőbb szintű névtartományait felügyelő amerikai szervezet. Ha a terv megvalósul bármilyen szóra végződő címet be lehet majd jegyezni, sokak szerint azonban mindez csupán arra jó, hogy hatalmas költségekbe verje a cégeket – írja a vg.hu.

Az internetcímeket felügyelő nonprofit szervezet az ICANN tavaly nyáron döntött arról, hogy a jövőben bármilyen végződést bejegyeznek, ha az nem sért szerzői jogokat vagy nem vet fel erkölcsi aggályokat. Egy a nevek liberalizációjáról tartott, a közelmúltban rendezett konferencián többen bírálták az elképzelést, köztük az ICANN felett álló szerv, az amerikai kereskedelmi minisztérium szakértői is.

A tárca szakemberei attól tartanak, hogy egy ilyen változás újabb óriási költségekbe hajszolná a cégeket, hiszen a jövőben nagyon sok végződést meg kellene vásárolnia annak, aki nem akar félreértések vagy visszaélések áldozatává válni. Egy új végződés regisztrációja egyébként 185 ezer dollár lenne az éves fenntartási díj pedig 65 ezer dollár – derül ki a Világgazdaság írásából.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés