Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vezetőváltás a Yahoo-nál

Dotkom

Vezetőváltás a Yahoo-nál

Új vezérigazgatót neveztek ki a nehéz helyzetben lévő internetes vállalkozás a Yahoo élére. Carol Baltz, aki korábban a mérnöki és építészeti szoftvereket forgalmazó Autodesk igazgatója volt, a Yahoo egyik alapítóját, Jerry Yang-ot váltja a keresőcég élén. A hatvan éves igazgatónő kinevezésétől alapvető változásokat remélnek a valaha az egyik legnagyobbnak számító internetes cégnél.

Az új vezető stílusa nagymértékben különbözik halk szavú és barátságos elődjétől. “Egy hatalmas értékű céget vettem át, aminek határozott vezetésre van szüksége. Nem fogadtam volna el az állásajánlatot, ha nem gondolom úgy, hogy a Yahoo-nak rendkívül jó lehetőségei vannak” – mondta Baltz egy kinevezését követő konferencián. A korábban a mellrákot legyőző, majd az Autodesk-et nyereségessé tevő vezető nehéz helyzetben került a Yahoo élére. A cég részesedése évek óta folyamatosan csökken a keresők piacán, befektetőinek jelentős részét elvesztette és egyesülési kísérlete a Microsoft-al is kudarcot vallott.

“Képes a dolgok lényegét látni, mert nem sok időt tölt azzal, hogy az emberek érzéseivel foglalkozzon. Jó üzleti döntéseket hoz.”- nyilatkozta az új vezetőről a Yahoo News-nak Nilofer Merchant aki korábban az Autodesk egyik vezetője volt. David Card a Forrester Research elemzője szerint a világszerte közel 500 milliós közönséggel rendelkező internetes cégnek, nagy szüksége volt valakire, aki helyre rázza a dolgokat évek céltalan sodródása után.

A befektetők jól reagáltak a vezetőváltásra. A cég részvényeinek értéke a kezdeti visszaesés után kis mértékben emelkedni kezdett.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés