Connect with us
Hirdetés

technokrata

Vádat emelhetnek a Cisco hacker ellen a svédek

Dotkom

Vádat emelhetnek a Cisco hacker ellen a svédek

Az Egyesült Államok hatóságai egy 2004-es, Cisco ellen elkövetett forráskód lopással vádolnak egy svéd fiatalt.

Chatrine Rudström kerületi ügyész most dokumentumokra vár, hogy megérkezzenek az USA-ból, mielőtt eldöntené, hogy vádat emel Svédországban a férfi ellen, a svéd törvények szerint, mondta el Rudström egy interjúban.

A 21 éves Philip Gabriel Pettersson-t az USA egy betöréssel, és üzleti titok megsértéséért vádolják, az utóbbit a vádak szerint két alkalommal is elkövette. Korábban már a NASA-ba való behatolással is gyanúba került kétszer. Mindkét vádpontra a maximálisan 10 év börtönbüntetés szabható ki, három év feltételes szabadlábrahelyezés, és 250 ezer dolláros büntetés lehetősége mellett.

2007 novemberében egy svéd bíróság hét rendbeli betörésért már bűnösnek találták, akkor svéd egyetemek voltak a célpontok. Felfüggesztett börtönbüntetésre, és 200 ezer svéd koronás büntetés megfizetésére ítélték. Elmondása szerint ártatlan, ő csak kifejlesztette az eszközöket, amiket használtak a támadás során, de nem vett részt bennük. A legújabb vádakkal Pettersson egy helyi újságban találkozott, írta meg a CIO.com.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin

Hirdetés
Hirdetés