Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új azonosító rendszert fejlesztett ki a Visa

Dotkom

Új azonosító rendszert fejlesztett ki a Visa

Kijelzővel és billentyűzettel felszerelt kártyákat fog kiadni a Visa, melyek jelentősen csökkenthetik a banki információkkal való visszaélések számát.

Ha valaki ellop egy bankkártyát és nem ismeri a pin kódját, valószínűleg nem fog tudni vásárolni vele egy boltban, vagy pénzt kivenni a segítségével egy automatából. A világ bankjai által használt, a kártyákba épített chipekre és a pin kód használatára épülő azonosító rendszer azonban az internetes vásárlások során nem tudja igazán eredményesen megakadályozni, hogy visszaéljenek az ellopott kártyákkal vagy banki adatokkal. Ezeknek a visszaéléseknek a száma ráadásul folyamatosan növekszik, és az Association for Payment Clearing Services adatai szerint tavaly több mint háromszáz millió font kárt okoztak.

A Visa új azonosító rendszere a fejlesztők szerint a jelenlegi érték töredékére csökkenthetné az összes bankkártyával kapcsolatos visszaélés körülbelül felét kitevő internetes csalások számát. A cég ugyanis kijelzővel és billentyűzettel szerelte fel a legújabb kártyáját, és ha valaki vásárolni szeretne a segítségével az interneten, le kell majd gépelnie a pin kódját a kártyán található billentyűzeten. Ezután a kártya kijelzőjén megjelenik majd egy négyjegyű szám, amit meg kell adnia a honlapon, ahol vásárolni szeretne. A kártya által minden internetes vásárlás alkalmával generált kódot a hitelkártya cég szerverei fogják ellenőrizni, és csak a művelet elvégzése után adják majd meg az engedélyt a vásárláshoz szükséges összeg levételére a bankszámlákról.

“Egy rendkívül fogyasztóbarát rendszert terveztünk, az új kártya használata senkinek sem okozhat nehézséget. A beépített elemek élettartalma hosszabb lesz, mint a kártyák érvényességi ideje, ezért nem kell majd velük többet foglalkozni, mint a hagyományos bankkártyákkal. Úgy vélem, hogy a világ bankjai szívesen vezetik majd be az új termékünket, mert komoly gondokat okoznak nekik az internetes csalások.”- nyilatkozta Sandra Alzetta a Visa fejlesztői részlegének a vezetője a BBC-nek. A Visa jelenleg a Deloitte tanácsadó cég ötszáz munkatársa segítségével teszteli az új azonosító rendszerét, és ha a kísérletek sikerrel zárulnak, egy éven belül piacra dobják az új kártyát.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés