Connect with us

technokrata

Új ASTRA műhold a keleti 23,5 fokon

Dotkom

Új ASTRA műhold a keleti 23,5 fokon

A SES ASTRA 1G műholdját a keleti 19,2 fokos pozíciójáról áthelyezte a keleti 23,5 fokra, ahonnan így már három műhold (ASTRA 1G, ASTRA 3A, ASTRA 1E) nyújtja DTH és szélessávú (ASTRA2Connect) szolgáltatásait Közép-Európa, a Benelux államok és Németország kábelhálózatai számára.

Az 1997 december 2-án fellőtt ASTRA 1G műholdat az átirányítás után a 2009 január óta működő ASTRA 1M szatellit helyettesíti a keleti 19,2 fokos orbitális pozíción. Az ASTRA 1G 19 transzponderével együtt a keleti 23,5 fokról immár összesen 56 transzponder szolgálja ki a fogyasztók igényeit. Ennek a folyamatos fejlődésnek köszönhetően mára a SES Astra keleti 23,5 fokos pozíciója vált a Benelux államok, Csehország és Szlovákia számára nyújtott DTH és szélessávú szolgáltatások fő szolgáltató pozíciójává.

A SES Astra 2009 végére újabb műhold fellövését tervezi, mely szintén a keleti 23,5 fokos pozíciót erősíti majd. Az ASTRA 3B Toulouse-ban készül, építője az az EADS ASTRIUM, mely a 2008 november 6-án fellőtt ASTRA 1M-et is készítette. Az új műhold a legkorszerűbb technológiát képviselő eszköz lesz, mely 52 transzponderével elsősorban Európa számára nyújt majd DTH és szélessávú szolgáltatásokat. A tervek szerint az ASTRA 3B később a keleti 23,5 fokos pozíció teljes jelenlegi kapacitásigényét képes lesz kiszolgálni, így legalább 15 évre garantálja majd a szolgáltatások megfelelő minőségét.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu