Connect with us

Hirdetés

technokrata

Tüntetés az Apple tajvani székháza előtt

Dotkom

Tüntetés az Apple tajvani székháza előtt

Az Apple-t hevesen támadták a múlt héten, az egyik beszállítójánál tapasztalható munkakörülmények miatt. Ezúttal a tajvani Wintek TFT-panel gyártó vállalatra volt panasz, mely cég az állítólagos Apple tableten is dolgozik.

Az egyik tajvani szakszervezet azzal vádolta meg a Winteket, hogy 600 dolgozójától vált meg decemberben figyelmeztetés nélkül, csökkentek a fizetéseket, túlórára kényszerítették a munkavállalókat, valamint elfogadhatatlanok a munkakörülmények az egyik üzemükben. A csoport tüntetést szervezett az Apple ellen, miután a Wintekkel sikertelennek bizonyultak a tárgyalások.

A tüntetők azt követelték az amerikai cég tajvani főhadiszállása előtt, hogy gyakoroljon nyomást beszállítójára. A Wintek mindeközben tagadta a vádakat, és azt állította, hogy megfelelően bánik a munkásokkal. Az Apple szóvivője elismételte a cég beszállítókkal kapcsolatos irányelveit, de ezen túlmenően nem kommentálta az eseményeket, írta meg a Yahoo! News.

Ez már nem az első alkalom, hogy az Apple-t vádak érik beszállítóinál tapasztalható munkakörülmények miatt. Korábban az egyik kínai alkatrészgyártónál tapasztaltak problémákat, a cég ekkor kivizsgálta az esetet, és beismerte a beszállítónál fennálló viszonyokat.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés