Connect with us

Hirdetés

technokrata

Transzparencia weboldal segít az EU-s pénzek áttekintésében

Dotkom

Transzparencia weboldal segít az EU-s pénzek áttekintésében

A közvélemény igényeinek kielégítése céljából a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség létrehozta a JELEK fantázianevű, JElentéskészítő és LEkérdező Keretrendszert. A szolgáltatás célja a transzparencia növelése, azaz a sajtó, illetve a közvélemény tájékoztatása a források felhasználásáról.

A JELEK használatával a felhasználó pontos képet alkothat az Európai Uniós támogatások területi megoszlásáról. A rendszer segítségével rövid idő alatt, dinamikusan szerkeszthető lekérdezések készíthetők. Naprakész adatok alapján állíthatók össze az egyes jelentések a Nemzeti Fejlesztési Terv (2004-2006), illetve az Új Magyarország Fejlesztési Terv (2007-2013) időszakára vonatkozóan.

A lekérdezések tartalmát a felhasználó szabadon szerkesztheti a rendelkezésre álló jelentéselemekből. Régiós, megyei és kistérségi bontásban önkormányzatokra, vállalkozásokra, illetve non-profit szervezetekre vonatkozó adatokat lehet megjeleníteni. Lekérdezhetőek többek között a statisztikai alapadatok, a beérkezett és támogatott pályázatok száma, ezek megoszlása operatív programonként, az igényelt és megítélt támogatási összeg megoszlása operatív programonként. A rendszer elérhető a http://bir.nfu.hu/emir/oi/stat/ internetes oldalon.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés