Connect with us
Hirdetés

technokrata

Tovább növelik az oroszok részesedésüket a Facebook-ban

Dotkom

Tovább növelik az oroszok részesedésüket a Facebook-ban

Az orosz Digitak Sky Technologies befektetési társaság újabb Facebook részvényeket vásárol, tovább növelve részesedését a világ legnagyobb közösségi site-jában.

A DST közvetlenül a Facebook részvényeseitől vásárolja a papírokat – közölték nevük elhallgatását kérő források a Reuters-el.

Az öt évvel ezelőtti harvardi egyetemi szobából történt elindulás óta a világ legnagyobb és leglátogatottabb közösségi oldalává nőtte ki magát, mely akár a Yahoo és a Google webes jelenlétét is veszélyeztetheti. A múlt hónapban a közösségi oldal egy új keresőmotort mutatott be, jelenleg pedig egy online fizetési rendszeren dolgoznak. Az oldal látogatottsága egy év alatt az akkori 100 millió felhasználóhoz képest megháromszorozódott.

Mivel a Facebook még nem készül a tőzsdére, ez az ajánlat jól jöhet azon alkalmazottaknak, akik pénzt szeretnének kapni a már ötéves site-ban lévő részesedésükért. A DST 14,77 dollárt kínál részvényenként, ugyan annyit, mint a korábbi, júliusi felvásárláskor.

Májusban a Facebook orosz befektetői tovább növelték részesedésüket, elkezdték felvásárolni a cég alkalmazottainak részesedését. A moszkvai központú Digital Sky Technologies, mely korábban már 200 millió értékben fektetett be a közösségi site-ba, bejelentette, hogy további 100 millió dollárért vásárolják fel a cég volt és jelenlegi alkalmazottainak részvényeit.

A Digital Sky Technologies olyan orosz webes szolgáltatásokba fektetett eddig be, mint a Mail.ru és a Vkontakte.ru, és most közel 2 százalékos részesedést szerzett a Facebookban elsőbbségi részvények formájában. A Microsoft 2007-es 240 millió dolláros befektetése 15 milliárd dollárra értékelte a céget. A Facebook alapítója, Mark Zuckerberg szerint a microsoftos részvényakvizíció egy stratégiai együttműködés része a hirdetési és keresési megoldások terén, amíg az orosz egy tisztán pénzügyi befektetés, ebből adódik az eltérő értékelés.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu