Connect with us

Hirdetés

technokrata

Több millióan követték online Obama beiktatását

Dotkom

Több millióan követték online Obama beiktatását

Több millió ember választotta Barack Obama új amerikai elnök beiktatási ceremóniájának online közvetítését a tévé helyett, derül ki két internetes videók megosztásával foglalkozó cég adataiból.

Az Akamai Technologies szerint 7,7 millió ember követte egy időben online a cég video stream szolgáltatásán kedden a beiktatási ceremóniát. Ez abszolút rekordnak számít, ugyanis egy átlagos napon ritkán nő 2 millió fölé a látogatók száma. Az egész napra vetítve pedig több tíz millió felhasználó látta a felvételeket – tette hozzá Jeff Young, a cég szóvivője.

Az Akamai vetélytársa, a Limlight Network adatai szerint 2,5 millió internetező követte a cég online felületein a beiktatást, a felhasználók nagy része az egész ceremóniát végig követte.

Nem minden site volt képes az óriási internetes letöltési rohamot kiállni, a cnn.com site néhány nézőjét kénytelen volt várólistára tenni, mielőtt az elő adásba bekapcsolódhatott, írja az AP hírügynökség.

Az óriási számú, az élő közvetítésre kiváncsi netezők lelassították az egész Internetet. A Keynote Systems adatai szerint a híroldalak és a legfontosabb amerikai internetes site-ok 60 százalékkal lassultak be a beiktatási ceremónia kezdetekor, számos oldal pedig elérhetetlenné vált amerikai idő szerint délben. A Fehér Ház weboldala 15-ször lassabban töltődött le, mint általában.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés