Connect with us

Hirdetés

technokrata

Teljesen új internetet akar több szakértő is

Dotkom

Teljesen új internetet akar több szakértő is

Biztonsági szakértők szerint a világhálón a felhasználók nemsokára kiszolgáltatott helyzetbe kerülnek a támadások ellen, ezért úgy gondolják, hogy meg kell szüntetni a teljes anonimitást, és erre több új módszert is kigondoltak, ám ezek még gyenge lábakon állnak – írja az SG.hu híroldal.

Számos biztonsági szakértő úgy véli, hogy az internetet az elejétől újra kéne építeni, mert a helyzet kezd kaotikussá válni, az új rendszerben pedig megszűnne az anonimitás. A megkérdezettek abban egyetértenek, hogy az elmúlt 20 évben az erre irányuló foltozások nem jelentettek igazi megoldást, egyesek szerint az lenne a legmegfelelőbb, hogyha a jogosítvány vagy valamilyen hasonló okmány beolvasása kéne a csatlakozáshoz.

Az ehhez hasonló kezdeményezések megszüntetnék a névtelenséget, aminek a következtében a jogvédő szervezetek felszólalnának, hisz az új és minden eddiginél szigorúbb rendszer sértené a magánélethez való jogot. Az IPv6 elterjedése megszüntetheti az IP-címek kiosztásának a problémáját, az azonban még kérdés, hogy ezt a szigorítás mellett lévők hogyan használná fel – adta hírül az SG.hu.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés