Connect with us

Hirdetés

technokrata

Könnyen kiadják személyes adataikat az emberek

Dotkom

Könnyen kiadják személyes adataikat az emberek

Az interneten a felhasználók túl könnyen kiadják a személyes adataikat, ami sokszor vezethet ahhoz, hogy visszaélnek az információval, vagy kéretlen reklámanyagokkal bombázzák a fogyasztót. A Bécsi Dolgozói Kamara két jövőbeli ötlettel is előállt, hogy megakadályozzák ezt – közölte az Sg.hu híroldal.

A szakemberek szerint minél több helyre szolgáltatja ki valaki az adatait annál valószínűbb, hogy reklámanyagokat küldenek nekik vagy visszaélnek a személyes információkkal. A másik problémát a közösségi oldalak okozzák, ahol főleg a fiatalok árulnak el sok fontos dolgot magukról rengeteg esetben idegeneknek.

A kamara két javaslattal állt elő, az egyik hogy az adatvesztési és lopási ügyben jelentési kötelezettséget kéne bevezetni, a másik, hogy a közösségi oldalakon és a webáruházakban legyen egy szavatossági idő, ami azt eredményezné, hogy egy idő után tilos lenne felhasználni egy ember személyes adatait. Felmerült egy olyan ötlet is, hogy a fogyasztók egy bizonyos idő után törölhessék a magukról szóló információkat – adta hírül az SG.hu.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés