Connect with us

Hirdetés

technokrata

Telepresence sajtótájékoztatón mutatták be a Home filmet

Dotkom

Telepresence sajtótájékoztatón mutatták be a Home filmet

Luc Besson és Denis Carot producer, valamint Francois-Henri Pinault kizárólagos támogató partner június 4-én és 5-én a Cisco TelePresence-technológiáját alkalmazva tartotta meg Yann Arthus-Bertrand “Home” című új filmjének nemzetközi sajtóbemutatóját.

Az alkotógárda a Cisco franciaországi központjának egyik TelePresence-termében foglalt helyet: innen a lábukat sem kellett kitenniük ahhoz, hogy kapcsolatba léphessenek több mint 24 ország – többek között Kanada, az Egyesült Államok, Kína, Korea, Hongkong, Szingapúr, Malajzia, India, Törökország, Görögország, Magyarország, Dánia, Németország, Olaszország, Spanyolország, Anglia és Mexikó – újságíróival.

“A TelePresence-nek köszönhetően egyedülálló élményben lehetett részünk. Néhány óra alatt megkerültük a Földet: a világ bármely tájáról kommunikálhattunk a média képviselőivel, és ehhez nem volt szükség utazásra, így a környezet iránt felelős módon járhattunk el.” – mondta Luc Besson.

“Szilárd meggyőződésem, hogy az ilyen technológiák segítenek abban, hogy felelősségteljesebben viselkedjünk bolygónkkal szemben, hiszen azzal, hogy szükségtelenné teszik az utazást, nagy mennyiségű széndioxid-kibocsátás előzhető meg. Szerencsére ma már léteznek olyan technológiai megoldások, amelyek lehetővé teszik, hogy munkánkat a környezetvédelmi szempontok figyelembevételével végezzük. Most már nincs kibúvó!” – figyelmeztet Yann Arthus-Bertrand.

A lelkiismeret-ébresztő filmet – a bolygó megóvására felhívó valóságos védőbeszédet – június 5-én, a Környezetvédelmi Világnapon mutatták be világszerte. Yann Arthus-Bertrand légi felvételein keresztül az utazás során (újra) felfedezhetjük a Föld kincseit, és szembesülhetünk azokkal a sebekkel, amelyeket a civilizáció nap mint nap ejt rajta.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés