Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szakmai minősítést kapott a Noreg Kft. etikus hackelése

Dotkom

Szakmai minősítést kapott a Noreg Kft. etikus hackelése

A Noreg Kft., az üzletbiztonsági technológiák és szolgáltatások hazai szakértője két új informatikai biztonsági területen szerzett speciális szakértői minősítést, így a vállalat szakértőinek kompetenciája már a teljes IT-biztonsági spektrumot lefedi.

Mindkét új területen, és általában az informatikai biztonság területén az ügyfél és az IT-biztonsági szolgáltató között magas fokú bizalmi viszonynak kell létrejönnie, ehhez a Noreg Kft. egyrészt az adatok és információk bizalmas kezelését bizonyító, nemzetközileg elismert ISO 27001:2005 tanúsítvánnyal, továbbá egy minden általa elvégzett IT-biztonsági tanácsadó szolgáltatásra kiterjedő felelősségbiztosítással  is rendelkezik.  A Noreg Kft. mindezzel bizonyítja, hogy felelősen elkötelezte magát szolgáltatásai minőségének folyamatos magas szinten tartása mellett.

Az új minősítések közül a CBCI (Certified by the Business Continuity Institute) az üzletmenet-folytonossági tervezés (Business Continuity Planning) egyik legmagasabb szakmai minősítő vizsgája,  amellyel még alig néhány hazai szakértő rendelkezik. Az ügyfelek és IT-vezetőik részéről egyre erőteljesebb igény mutatkozik üzletmenet-folytonossági terv elkészítésére, mivel ennek segítségével garantálni tudják a rendszerleállások kiküszöbölését. A másik új terület, ahol a Noreg Kft. szakmai minősítést szerzett és növekedési potenciált tapasztal a piac részéről, az etikus hackelés. A Certified Ethical Hacker egy szimulált támadás során biztonságosan feltérképezi a vállalat informatikai rendszerének gyenge pontjait, és az ügyfélnek már a konkrét sérülékenységi pontokra ad megoldási javaslatokat.

“Az informatikai biztonság rendkívül gyorsan fejlődő terület, nap mint nap értesülünk újabb adatlopási módszerekről, külső és belső támadási technológiákról. A Noreg Kft. szakértőivel folyamatosan tanulmányozzuk a legújabb technológiákat, és részt veszünk a legújabb képzéseken, csak így tarthatjuk naprakészen a tudásbázisunkat. Ennek köszönhetően az elmúlt több mint egy évtized alatt széles körű, az informatikai biztonság minden területére kiterjedő kompetenciát építettünk ki, szakértőink 37 különböző területen rendelkeznek szakértői minősítéssel, és ez a kör a technológiák fejlődésével folyamatosan bővül” – mondta Dr. Kőrös Zsolt, a Noreg Kft. ügyvezető igazgatója.

Napjainkban a legtöbb vállalkozás alapvető működéséhez szükségesek a számítógépek, számos területen kötelező az adatok elektronikus kezelése, tárolása és archiválása is. Ezért az informatikai infrastruktúra bármilyen külső vagy belső okból bekövetkező leállása, vagy akár csak a szükségesnél alacsonyabb szintű működése már lassítja az üzletmenetet, ami üzletvesztést és bevételkiesést okozhat. Az üzletmenet-folytonossági terv (BCP) célja a kulcsfontosságú üzleti folyamatok fenntartása, amelyhez elengedhetetlen valamennyi üzleti folyamat áttekintése és felmérése. Egyes szektorokban törvényi előírás kötelezi a vállalatokat üzletmenet-folytonossági terv készítésére.

A vállalati IT-rendszerek egyre nagyobbak és egyre bonyolultabbak lesznek, amivel párhuzamosan a vállalati adatok veszélyeztetettsége is nő. Egy etikus hacker a külső támadó szemével látja a vállalati rendszerek gyenge pontjait, így független szakértőként a leghatékonyabb megoldást tudja kínálni a felmerülő problémákra. Az etikus hackelés nem csupán naprakész szakértői tudást, de megfelelően biztonságos vállalati hátteret is megkövetel.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés