Connect with us
Hirdetés

technokrata

Oroszok vásárolnák be magukat az Infineonba

Dotkom

Oroszok vásárolnák be magukat az Infineonba

Az orosz kormány tárgyalásokat kezdeményezett Németországgal arról, hogy az Infineon Technologies félvezető-gyártóban részesedést vásárolnának – közölte az AFK Sistema, Vladimir Jevtusenko holding társasága.

A Sistema lenne az ügyletben az orosz állam tanácsadója – Julia Belous, a holding cég szóvivője. Majd cáfolta, hogy a Kommerszant lapértesülését, miszerint a Sistema saját részre vásárolna részesedést az Infineon német félvezető-gyártóban.

Az Infineon Techonologies Magyarországon is jelen van, a ceglédi gyáruk augusztusban 357 millió forintos fejlesztési támogatást kapott egyedi kormánydöntés alapján.

A félvezetőgyártó Infineon Technologies még idén februárban jelentette be, hogy 17 millió eurós kapacitásbővítő beruházást hajt végre ceglédi gyárában, ezzel 2012-ig 250 új munkahelyet létesít. A társaság tavaszig már 5 millió euró értékű beruházást végrehajtott, ezzel a vállalt 250-ből 50 új munkahelyet már létrehozott.

A Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium (NFGM) tájékoztatása szerint a ceglédi üzem elsődlegesen standard teljesítmény-félvezető modulokat állít elő, amelyeket szélerőművekben és napenergiát hasznosító inverterekben, valamint vasúti és villamos járművek, gyártóberendezések, mozgólépcsők és felvonók hajtástechnikájában alkalmaznak.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

samsung

SmartPhone

Kezd lejjebb menni a hajlítható mobilok ára

2021. július 31. szombat
privát

Kütyük

Szerezd vissza a mobilod privát szféráját!

2021. július 29. csütörtök
huawei

SmartWatch

Már játszani is lehet a Huawei legújabb okosóráján

2021. július 29. csütörtök
apple watch 3 okosóra okoseszköz

Kütyük

Mennyire éri meg Apple Watch 3 okosórát venni?

2021. július 26. hétfő
honor

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu