Connect with us

Hirdetés

technokrata

Oracle Q1: 28%-kal nőtt az egy részvényre jutó eredmény

Dotkom

Oracle Q1: 28%-kal nőtt az egy részvényre jutó eredmény

Az Oracle Corporation ma bejelentette, hogy a 2009-es üzleti év első negyedévének egy részvényre jutó GAAP szerinti eredménye 21 cent lett, ami 28%-kal magasabb, mint az elmúlt év azonos negyedévében.

Az első negyedévi GAAP szerinti teljes árbevétel 18%-kal nőtt, elérve az 5,3 milliárd dollárt, a GAAP szerinti nettó negyedéves nyereség pedig 28%-kal 1,1 milliárd dollárra bővült. A teljes GAAP szerinti szoftverértékesítési bevétel 20%-kal, 4,2 milliárd dollárra nőtt, ezen belül az új szoftverlicencek bevétele 14%-ot emelkedve elérte az 1,2 milliárd dollárt. A GAAP szerinti szoftverlicenc-frissítések és terméktámogatás utáni bevételek 23%-kal emelkedtek, elérve a 2,9 milliárd dollárt. A szolgáltatások GAAP szerinti árbevétele 1,2 milliárd dollár volt, ami 9%-os emelkedést jelent. A GAAP szerinti üzemi nyereséghányad 170 bázisponttal, 29%-ra nőtt.

Az első negyedévi, egy részvényre jutó nem GAAP szerinti eredmény 32%-kal, 0,29 dollárra nőtt, a nem GAAP szerinti nettó nyereség pedig 32%-kal, 1,5 milliárd dollárra emelkedett az elmúlt év azonos negyedévéhez képest. A nem GAAP szerinti teljes árbevétel 5,4 milliárd dollár volt, ami 18%-os emelkedést jelent. A teljes szoftverértékesítés nem GAAP szerinti árbevétele 21%-kal, 4,3 milliárd dollárra nőtt, a szoftverlicenc-frissítések és terméktámogatások nem GAAP szerinti árbevétele pedig 24%-kal, 3,0 milliárd dollárra emelkedett.

“Nem GAAP szerinti EPS-mutatónk az első negyedévben 32%-kal nőtt, mégpedig a múlt év első negyedévi 27%-os növekedése után” – mondta Safra Catz, az Oracle elnöke és pénzügyi igazgatója. “Emellett az első negyedévben a nem GAAP szerinti működési eredményhányadunk 40% lett, ami az első negyedévben még soha nem volt ilyen magas, és az egy évvel ezelőtti negyedéves eredményhez képest 350 bázispontos emelkedés Továbbra is konzisztens, a tervet meghaladó eredménynövekedést érünk el.”

“Az Oracle ismét növelte részesedését az adatbázisok piacán a Gartner legutóbbi kutatási beszámolója szerint” – mondta az Oracle vezérigazgatója, Larry Ellison. “Az Oracle 49%-os piaci részesedése a felmérés tárgyát képező 2007-es évben nagyobb volt, mint a következő 4 szállítóé együttesen: IBM, Microsoft, Teradat és Sybase.”

“Egyre több és több Oracle adatbázis-ügyfél vásárolja meg szabványosított Fusion köztesszoftverünk integrált együttesét, számítógépes környezetük korszerűsítése céljából” – mondta Charles Phillips, az Oracle elnöke. “Az Oracle adatbázis-, köztesszoftver- és alkalmazás-termékcsoportjai messze a legkiterjedtebbek a vállalatiszoftver-iparágban. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy bármely más szoftverértékesítőnél szélesebb választékban kínáljunk megoldásokat.”



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés