Connect with us
Hirdetés

technokrata

Online születik újjá a Woolworths

Dotkom

Online születik újjá a Woolworths

Az Egyesült Királyságban egyelőre a Woolworths volt a legnagyobb kiskereskedelmi áldozata a recessziónak, azonban most online áruházként születik újjá.

Sokak szerint a cég 807 kiskereskedelmi üzletének januári bezárása egy korszak végét jelentette. A 99 évnyi üzlet után 27 ezer ember veszítette el az állását. A Woolworths minden fontosabb brit bevásárló negyedben rendelkezett üzlethelységgel. A piaci szakértők már egy jó ideje bírálták a céget következetlen termékkínálata miatt, lényegében bármilyen terméküket jobb áron lehetett beszerezni a szupermarketekben, vagy speciális üzletekben. A visszaeső bevételek miatt a cég nem tudta fizetni drága boltjainak bérleti díját, és ez okozta vesztét.

Az új tulajdonos a katalógusokban és internetes kereskedelemben utazó Shop Direct Group a brand online felélesztése mellett döntött, amivel sok, korábban kedvelt Woolworths terméket újra elérhetővé tesz. A cég online szavazások és kérdőívek alapján próbálta kideríteni, hogy mit vásárolnának a cég oldalán legszívesebben a fogyasztók. Az új célcsoport elsősorban a kisgyermekes családok lesznek, és versenyképes áron kínálják majd a termékeiket, amit a cég már eddig is létező disztribúciós- és raktárhálózata tesz lehetővé, írta meg a Wall Street Journal.

A Shop Direct Group tervei szerint az online bolt már idén nyereséget fog termelni, ugyanakkor olyan erős versenytársakkal kell szembenéznie, mint a Tesco online áruháza. A Woolworthst 1909-ben alapították Nagy-Britanniában F.W. Woolworth néven.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu