Connect with us

Hirdetés

technokrata

Online születik újjá a Woolworths

Dotkom

Online születik újjá a Woolworths

Az Egyesült Királyságban egyelőre a Woolworths volt a legnagyobb kiskereskedelmi áldozata a recessziónak, azonban most online áruházként születik újjá.

Sokak szerint a cég 807 kiskereskedelmi üzletének januári bezárása egy korszak végét jelentette. A 99 évnyi üzlet után 27 ezer ember veszítette el az állását. A Woolworths minden fontosabb brit bevásárló negyedben rendelkezett üzlethelységgel. A piaci szakértők már egy jó ideje bírálták a céget következetlen termékkínálata miatt, lényegében bármilyen terméküket jobb áron lehetett beszerezni a szupermarketekben, vagy speciális üzletekben. A visszaeső bevételek miatt a cég nem tudta fizetni drága boltjainak bérleti díját, és ez okozta vesztét.

Az új tulajdonos a katalógusokban és internetes kereskedelemben utazó Shop Direct Group a brand online felélesztése mellett döntött, amivel sok, korábban kedvelt Woolworths terméket újra elérhetővé tesz. A cég online szavazások és kérdőívek alapján próbálta kideríteni, hogy mit vásárolnának a cég oldalán legszívesebben a fogyasztók. Az új célcsoport elsősorban a kisgyermekes családok lesznek, és versenyképes áron kínálják majd a termékeiket, amit a cég már eddig is létező disztribúciós- és raktárhálózata tesz lehetővé, írta meg a Wall Street Journal.

A Shop Direct Group tervei szerint az online bolt már idén nyereséget fog termelni, ugyanakkor olyan erős versenytársakkal kell szembenéznie, mint a Tesco online áruháza. A Woolworthst 1909-ben alapították Nagy-Britanniában F.W. Woolworth néven.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés