Connect with us

Hirdetés

technokrata

Online filmeket kínálna az IMDb

Dotkom

Online filmeket kínálna az IMDb

Az International Movie Database (IMDb), a világháló legnagyobb filmiparral foglalkozó site-jának jövőbeli célja, hogy egy kattintással bármelyik, az adatbázisban szereplő 1,3 millió film online nézhetővé váljon – közölte Col Needham, az IMDb alapítója.

Természetesen a cél hosszú távú, ezt az alapító is elismeri, és várhatóan számos nagy kiadó tiltakozni fog ellene – közölte Needham a South by Southwest (SXSW) filmfesztiválon.

Az alapító beszédében elmesélte az IMDb történetét a kezdetektől, az oldalt ugyanis még jóval a dotkom lufi felfújódása előtt alapította, majd később az Amazon.com lecsapott rá. Majd beszédében rátért a lényegre, hogyan is tenné lehetővé a havi 57 millió egyedi látogató számára hogy bármilyen, a weboldalon említett filmet, tévéadást online megnézzenek.

Needham tisztában van a kihívás nagyságával, hiszen elmondása szerint számos filmből nem biztos, hogy fennmaradt kópia, és több más film pedig biztosan nem fog felkerülni az oldalra.

Hasonló, streamelhető videó-szolgáltatással már több szolgáltató is rendelkezik: Netflix, Huli, TV-com, Amazon, iTunes. Ezen oldalak tulajdonosai már külön-külön megállapodtak a videó-tartalomszolgáltatókkal, ezért az IMDb színre lépése nagy érvágás lenne számukra.

Az IMDb szeptemberben indította el streaming szolgáltatását, jelenleg 14 ezer tévésorozat és néhány ezer mozi érhető el, emellett 120 ezer egyéb videós tartalom (ízelítők, interjúk) is megtalálható a site-on. Az oldalra havonta több ezer új videó kerül fel.

Needham elképzelései szerint optimálisan három év szükséges a felvázolt cél eléréséhez.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés