Connect with us

Hirdetés

technokrata

Obama interaktív kormányzást ígér

Dotkom

Obama interaktív kormányzást ígér

Átláthatóbb kormányzást ígért a választási kampány során az új amerikai elnök. Fontos szerepet kaphat az állami vezetők és a nyilvánosság közti kapcsolat átalakításában a kormány hivatalos honlapja.

Az egyik első változás, amit az Obama adminisztráció bevezet a kormány hivatalos oldalának a whitehouse.gov-nak a működését érinti. A portál frissen kinevezett igazgatója Macon Phillips egy mai nyilatkozatában az eddigieknél aktuálisabb és pontosabb tájékoztatást ígért, és számos olyann újítást, amik lehetővé teszik, hogy az emberek a megvalósítás előtt véleményezzék a kormány terveit.

A honlapon ezetúl öt napon keresztül kommentálhatják majd az elfogadott, de az elnök által még nem hitelesített törvényeket az emberek. A kormányzati nyilatkozatokról és az elnöki utasításokról is kikérik majd az olvasók véleményét a jövőben, és az igéretek szerint a kormányzat gazdálkodása is átláthatóbbá vállik. Az Egyesült Államok vezetésének politikájáról ezentúl emailekben és hivatalos blogokon keresztül és tájékozódhatnak az érdeklődők.

“Elszámoltathatók lesznek majd azok, akik a közpénzek elköltéséért felelősek. Az adófizetők pénzét bölcsen használjuk majd, megváltoztatjuk a rossz szokásokat és nyilvánosak lesznek az üzletkötéseink, mert csak így állítható vissza a létfontosságú bizalom az emberek és a kormányuk között.” -ígérte korábban Barack Obama. Bár az amerikaiaknak korábban is volt lehetőségük arra, hogy véleményezzék a kormányzat intézkedéseit a hivatalos honlapon keresztűl, az öt napos időszak, ami alatt kikérik az emberek véleményét, és a gazdálkodás átláthatóbbá tétele, egy komoly átalakítás szándékáról árulkodik.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés