Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nő az online csalások száma Ausztriában

Dotkom

Nő az online csalások száma Ausztriában

Nagymértékben nőtt a számítógépes csalások száma idén Ausztriában. Az osztrák internetes ombudsman több mint tízezer bejelentett esetre számít az év végéig – írja az SG.hu

A gazdasági válság miatt másfélszeresére emelkedett az online csalások száma Ausztriában – derül ki Bernhard Jungwirth osztrák internetes ombudsman jelentéséből. A csalások számának megugrását bizonyítja, hogy csak idén márciusban több mint 1000 ügyben kértek a felhasználók segítséget Jungwirth hivatalától, míg az első negyedévben összesen 2757 bejelentés érkezett. Összehasonlításul: a tavalyi esztendő első negyedévében 1716 panaszt kellett kivizsgálni.

A jelenség oka egyértelmű: a legtöbb virtuális bolt és cég ahol lehet, spórol és a megszorításoknak gyakran az ügyfélszolgálatok esnek először áldozatul. Ezzel párhuzamosan ugyanakkor folyamatosan nő a világhálón áldozatokra vadászó bűnözők száma. Az osztrák internetes ombudsman szerint az év végéig tízezer fölé emelkedhet a bejelentett számítógépes csalások száma – derül ki az SG.hu írásából.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés