Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nem működnek a közösségi oldalak Kínában

Dotkom

Nem működnek a közösségi oldalak Kínában

Számos közösségi oldal elérését nehezíti meg vagy blokkolja a kormány Kínában, hogy lassítsa az ellenzéki vélemények és bizonyos hírek terjedését az interneten.

Ellehetetleníti a Twitterhez hasonló közösségi oldalak működését Kínában a kormány. “A Fangfou, a Digu, a Zousa és a Jiwai egy ideje nem működik jól. Ezeken az oldalon korábban az üzemeltetők előzetes jóváhagyása nélkül és rendkívül gyorsan tehettek közzé hozzászólásokat és híreket a felhasználók, ami megnehezítette a honlapok hatósági ellenőrzését.” – mondta el Xiao Qiang a Berkley China Internet Project kutatóintézet igazgatója a Bloomberg-nek.

A kínai közösségi oldalak felhasználói először hat hónappal ezelőtt tapasztaltak problémákat a honlapok működésében. Az ázsiai ország nyugati részén a hónap elején kitört lázongások idején a Facebook, a Youtube és a Twitter kínai oldalai is nehezen voltak elérhetőek, júniusban, a Tienanmen téri vérengzés huszadik évfordulóján pedig egyáltalán nem lehetett elérni a Bing-et vagy a Twitter-t Kínából. A Facebook kínai oldalán a regisztrációt jelenleg is megnehezítik.

“A kormány valószínűleg azért lassítja a közösségi oldalak működését, hogy az ellenzéki vélemények és bizonyos hírek terjedését befolyásolhassa. A Twitter és a hasonló oldalak blokkolása ugyanis önmagában nem gátolná meg, hogy a felhasználók más honlapokon keresztül hozzászólásokat tegyenek közzé ezeken az oldalakon.” – mondta el Jonathan Zittrain a Harvard Egyetem kutatója.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés