Connect with us

Hirdetés

technokrata

Útnak indult a Microsoft ingyenes vírusirtója

Dotkom

Útnak indult a Microsoft ingyenes vírusirtója

A szoftveróriás ingyenes antivírus megoldásának kipróbálható verziója már letölthető az Egyesült Államokban, Brazíliában, Kínában, és Izraelben.

A Microsoft Security Essentials (MSE) a vírusok, trójai programok, rootkitek, és kémprogramok elleni alapvető védelmi funkciókat lát el. A céget korábban sokat kritizáltak, mert nem csatolt a Windowshoz ingyenes biztonsági szoftvert. A korábban már bevezetett, de sikertelen Windows Live OneCare-t nem folytatják. A rivális biztonsági cégek ugyanakkor megkérdőjelezik, hogy képes-e a cég megoldást nyújtani a felhasználók komplex igényeinek.

A Symantec közleménye szerint a program gyengébben teljesít, mint más ingyenes termékek, és sokkal rosszabbul, mint a fizetős megoldások. A cég szerint az essentials (alapvető) megnevezés félrevezető, mivel a fogyasztónak tűzfalra, webes védelemre, és spam-szűrésre is szüksége van. Az AVG vezérigazgatója szerint a Microsoft belépése a biztonsági piacra összezavarhatja a fogyasztókat a számítógép biztonságával kapcsolatban.

A Morro kódnéven fejlesztett biztonsági programnak 75 ezer példányát teszik elérhetővé az említett országokban, de mindenhol elérhető lesz év végéig, írta meg a BBC.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés