Connect with us

Hirdetés

technokrata

Még mindig jól teljesít a BlackBerry

Dotkom

Még mindig jól teljesít a BlackBerry

A riválisok új ajánlatai, a 99 dolláros iPhone és a Palm Pre készüléke stratégiai változásokat idézhet elő az okostelefonok legnagyobb szállítójánál is.

Az RIM-nek kedden érkezik meg az idei első pénzügyi negyedév eredménye, mely május 30-án záródott. Az elemzők arra keresik a választ, hogy az riválisok új készülékei miatt csökken-e az összeg, amit a szolgáltatók hajlandók BlackBerry mobilokért fizetni. Amennyiben ez így lesz, akkor az veszélybe sodorhatja hosszú távon a cég profitját.

Egyik BlackBerry készüléket se övezett akkora médiafigyelem, mint az iPhone-t, azonban szöveges üzenetek szerelmesei egyértelműen a BlackBerry oldalára állít sok ügyfelet, mivel mechanikus billentyűzete sokkal alkalmasabb a gépelésre, mint az érintőképernyő. Sok elemző szerint a Storm következő verziója Pre-hez hasonlóan kicsúsztatható billentyűzettel érkezik.

Az okostelefon-eladások átvészelték a mobilpiac globális visszaesését, különösen az Egyesült Államokban, ahol a szolgáltatók jelentős kedvezményeket hajlandók az előfizetőknek nyújtani, a jövedelmező adatforgalmi díjak reményében. Az RIM előfizetőinek kétharmada észak-amerikai. Valószínűleg a cég számított az iPhone csökkenő árára, és ezért kezdte el már korábban régi modelljeit olcsóbban árusítani.

A cég eladásait az utóbbi időben a Verizon Wireless “egyet fizet, kettőt kap” akciója is megdobta. A Research in Motion adta a teljes amerikai okostelefon piac felét 2009 első negyedévében, az NPD Group piackutató cég adatai szerint.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés