Connect with us

Hirdetés

technokrata

Lemondott a Lenovo vezérigazgatója

Dotkom

Lemondott a Lenovo vezérigazgatója

Lemondott William J. Amelio a világ negyedik legnagyobb személyi számítógép gyártójának a Lenovo-nak a vezérigazgatója. A kínai cég eladásai húsz százalékkal estek vissza az utolsó üzleti negyedévben.

A Lenovo közel százmilliós veszteséggel zárta az előző üzleti negyedévet, az eladásai pedig összesen húsz százalékkal estek vissza a vizsgált időszakban. A legnagyobb mértékben, Európában és Amerikában csökkent a kereslet a kínai cég termékei iránt. A vállalat most lemondott vezérigazgatója William J. Amelio, azzal indokolta a távozását, hogy lejárt a három évre szóló megbízatásának időtartalma.

Amelio, aki korábban az IBM és a Dell vezetőségében is dolgozott, akkor került a Lenovo élére, amikor a kínai hardvergyártó megvásárolta IBM elsősorban nagyobb vállalatok megrendeléseire dolgozó PC gyártó egységét. A Lenovo az egyesülés felügyeletét, költségcsökkentést és a Kínán kívüli piaci részesedésének növelését várta a távozó vezérigazgatótól. Elemzők szerint a cég részben annak köszönheti gazdasági nehézségeit, hogy nem kezdett elég gyorsan költségcsökkentésbe, az új részleg megvásárlása után. Amelio szerint viszont azért estek vissza jelentősen a cég eladásai, mert a gazdasági válság miatt a Lenovo legnagyobb megrendelőinek számító vállalatok jelentősen csökkentették a hardvervásárlásra fordított összegeket.

A Lenovo új vezérigazgatója Yang Yuanqing lett, aki korábban a cég elnöke volt.  “Én továbbra is azt szeretném, ha a Lenovo egy globális cég maradna.” – nyilatkozta a Reuters-nek az új vezető aki növelni szeretné a cég részesedését a hazai piacokon, de határozottan tagadja, hogy Amelio visszalépését követően csökkeni fognak a Lenovo globális ambiciói. Európai és amerikai ügyfeleit és részesedését mindenképpen szeretné megtartani a kínai gyártó.

A Lenovo januárban az alkalmazottainak több mint tíz százalékát bocsátotta el és 120 millió dollárt szán átszervezésre. Bár az új vezető nem nyilatkozott arról, hogy mikortól lehet újra nyereséges a cég, úgy véli, hogy a következő gazdasági év kedvezőbben alakul majd számukra, mint a jelenlegi.

Tovább
Hirdetés



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés