Connect with us

technokrata

Környezetvédő mozgalom indul nemzetközi cégek támogatásával

Dotkom

Környezetvédő mozgalom indul nemzetközi cégek támogatásával

A Starbucks, a Dell és más cégek által is támogatott, Team Earth nevű környezetvédő mozgalom az interneten keresztül próbálja meg felhívni az emberek figyelmét a céljainak a fontosságára.

A Conservation International környezetvédő csoport Team Earth néven mozgalmat szervez politikusok, civil szervezetek, diákok és nemzetközi cégek segítségével. A szervezet megalakulását többek között a Dell számítógépgyártó és a Starbucks étteremlánc is támogatja.

Bár az esőerdők védelméért, a globális felmelegedés lassításáért és a vízkészletek megóvásáért is küzdő mozgalom csak Novemberben fog elindulni, a megalakulását már most bejelentették, és a vezetői remélik, hogy befolyásolni tudják majd, az ENSZ Közgyűlésének ülésein ezen a héten tanácskozó vezető politikusok döntéseit.

“Eljött az a pillanat, amikor a politikai vezetőknek lépéseket kell tenni, és nem engedhetjük meg, hogy ismét ne történjen semmi. Mobilizálni szeretnénk az embereket a céljaink érdekében, ezért van szükség egy új szervezetre”- mondta el a Conservation International vezetője Peter Seligmann a Reuters-nek.

“Ha egy fenntartható és hosszú távon is sikeres üzleti modellt szeretnénk létrehozni, egyensúlyt kell teremtenünk a társadalmi felelősségvállalás és a jövedelmezőség között. Azért kell fellépnünk a környezet védelmében, mert ez egy, a vásárlóink és az alkalmazottaink számára egyaránt fontos ügy”- nyilatkozta Howard Schultz a Starbucks vezérigazgatója. Schultz elmondta, hogy a cég kávézóiban két éven belül már csak újrahasznosítható anyagokból készült poharakat fognak használni és az új éttermeiket a környezetvédelmi szempontokat is figyelembe véve fogják felépíteni.

“Bár az erőfeszítések, amiket a mozgalom tagjai külön-külön tettek eredményesek voltak, a jelentős változásokat a történelem során nem az egyéni erőfeszítések, hanem a mozgalmak segítségével tudták elindítani. Széles körű együttműködésre van szükség cégek és kormányok részvételével”- mondta el Harrison Ford, aki a Conservation International tagjaként már korábban is küzdött környezetvédelmi célokért

A szervezet a Facebook és a Twitter közösségi oldalakon és a saját honlapján keresztül is fel fogja hívni a figyelmet a környezetvédelem fontosságára. Az internet segítségével minél több emberhez szeretnék eljuttatni az üzeneteiket és remélik, hogy a közösségi oldalakon keresztül jelentősen növelni tudják majd a támogatóiknak a számát.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

ipad mini

Tablet

Friss külsővel érkezhet az iPad Mini

2021. június 14. hétfő
g-shock

SmartWatch

Íme a legújabb aranyszínű fém G-shock

2021. június 10. csütörtök
fényképezőgép kiválasztása
iphone 13

SmartPhone

Valószínűleg 3 új színben érkezik az iPhone 13

2021. június 9. szerda
harmony os

SmartPhone

Harmony OS + iOS 14 összehasonlítás

2021. június 7. hétfő

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu