Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kínai oldalt indít a Vatikán

Dotkom

Kínai oldalt indít a Vatikán

Kínai nyelven is elérhető lesz a Vatikán hivatalos honlapja csütörtöktől. Elképzelhető azonban, hogy az ázsiai ország állami szervei blokkolni fogják az oldalt.

Csütörtöktől megkezdi működését a Vatikán oldalának kínai verziója. A honlap létrehozásával azt szeretné elérni az egyház vezetése, hogy a pápa üzenete könnyen eljuthasson az ázsiai országba, melynek állami irányítás alatt álló katolikus egyháza nem ismeri el a pápa fennhatóságát. A körülbelül tízmillió keresztény kínai megosztott; miközben az egyik felük az állam által is támogatott egyház tanításait követi, a másik felük a pápát tekinti szellemi vezetőjének.

“Ameddig nem lesznek politikai tartalmú írások az oldalon szerintem engedni fogják a működését. Ha viszont a dalai lámáról vagy Tibetről kezd értekezni a Vatikán ezt az oldalt is blokkolják majd.”- nyilatkozta a Reutersnek a honlap indulása kapcsán Bernardo Cervellera egy Kínában működő vallási témájú írásokat közlő hírügynökség az Asia News igazgatója.

Kína és a Vatikán viszonya meglehetősen ellentmondás volt a közelmúltban. Bár a nyári olimpia nyitóünnepségén egy püspök képviselte a pápát, a kínai nemzeti filharmonikusok pedig a közelmúltban játszottak a Vatikánban, az ázsiai ország vezetése októberben megtiltotta katolikus püspököknek, hogy Rómába utazzanak egy vallási találkozóra. A pápa szeretné elérni a diplomáciai kapcsolatok helyreállítását Kínával, a kínai vezetés viszont valószínűleg csak akkor egyezne ebbe bele, ha a katolikus egyház nem támogatná Tajvan függetlenségét.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés