Connect with us

technokrata

Informatikai adományok látássérülteknek

Dotkom

Informatikai adományok látássérülteknek

Az “Informatika a látássérültekért” Alapítvány megtartotta adományozási ünnepségét a Vakok Általános Iskolájának Nádor termében.

Az ünnepség keretében a 225 nyertes közül most 57 látássérült ember kapott adományként speciális képernyőolvasó, vagy nagyító szoftvert, valamint használt hordozható számítógépet. Az elkövetkező néhány hétben kiszállítandó asztali számítógépekkel és szoftverfrissítésekkel összesen 16 millió forint értékben kapnak adományt a pályázati nyertesek.

A magánszemélyeknek meghirdetett pályázati felhívásra összesen 781 fő jelentkezett, a kuratórium közülük választotta ki a nyerteseket. Az elbírálás szigorú pontozás alapján történt, figyelembe véve, hogy az illető tanuláshoz, munkavégzéshez, önkéntes munkához vagy a szabad idő hasznos eltöltéséhez kéri a speciális szoftvereket, a használt számítógépeket.

Az alapítvány kilenc évvel ezelőtt azért jött létre, hogy korszerű informatikai eszközökkel segítse a hazánkban élő több mint százezer látássérült embert a tanulásban, a munkavállalásban és a szabad idő hasznos eltöltésében. Az elmúlt évek során közel 1500 látássérült ember számára “tették láthatóvá” a világot speciális képernyőolvasó- és nagyító programok, használt számítógépek adományozásával, több mint 130 millió forint értékben.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

huawei

Dotkom

Teljesen megújul a Huawei közösségi oldala

2021. január 25. hétfő

Dotkom

Az alaprendszerek újjászületése

2021. január 25. hétfő
eház

Dotkom

Az eHÁZ lett Az Év Blockchain Megoldása

2021. január 22. péntek
cisco

Dotkom

Webex innovációk sorát jelentette be a Cisco

2021. január 12. kedd
vodafone

Műszaki Magazin