Connect with us

technokrata

Hatszázezren torrenteznek Magyarországon

Dotkom

Hatszázezren torrenteznek Magyarországon

Az Egyesült Államok Kereskedelmi Kamarája nyilvánosságra hozta a szerzői jog által védett szellemi termékek védelmének globális helyzetéről szóló éves jelentését. Magyarországon a szervezet szerint nem kiemelkedően magas a jogvédett tartalmakat fizetés nélkül letöltők száma, és körülbelül hatszázezren használják a fájlmegosztó alkalmazásokat – írja a HWSW.hu.

Az amerikai Kereskedelmi Kamara a szerzői jogsértésekről szóló, évente megjelenő jelentésben megfigyelt státuszt adott Magyarországnak, azaz nem a legrosszabb kategóriába sorolta az országot a kalózkodás mértéke alapján. Európában többek közt a lengyel az olasz és a svéd helyzetet ítélte a magyarországihoz hasonlónak az amerikai szervezet.

A jelentés megállapítja, hogy körülbelül hatszázezren használják a P2P hálózatokat Magyarországon, és jellemző a fizetős FTP szerverek használata is, bár ezeknek a száma csökkent a közelmúltban. A Kereskedelmi Kamara szerint a magyar rendőrség jó munkát végez a kalózkodás visszaszorítása érdekében, a hazai jogvédő szervezetek, mint például az Artisjus azonban nem működnek hatékonyan – derül ki a HWSW.hu cikkéből.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin