Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hatmilliárd letöltés a Mininova segítségével

Dotkom

Hatmilliárd letöltés a Mininova segítségével

Hamarosan a Mininova nevű torrent oldal alapítói is bíróság elé állnak a szerzői jogok megsértésének vádjával. A honlap vezetői ennek ellenére is bizakodóak és állítják: a fájlcserélés kiirthatatlan – írja az SG.hu.

Szeptemberben kezdődik a Mininova, a napi 8 millió kereséssel a legnagyobb forgalmat bonyolító torrent oldal a pere. Erik Dubbelboer és Niek van der Maas Erik Dubbelboer a honlap alapítói ennek ellenére is bizakodóak és elmondták, hogy a fájlmegosztást nem lehet jogi eszközökkel megszüntetni és a modell sikerét az is bizonyítja, hogy az oldaluk tavaly szeptember végén átlépte a hatmilliárd letöltéses álomhatárt.

Az alapítók szerint azért van szükség a fájlcserélésre, mert a klasszikus médiák, például a televízió, a jelenlegi formájukban már nem működhetnek tovább. A szabad információáramlás az interneten sokkal jobb disztribúciós lehetőségeket nyújt, amit már a cégek is kezdenek felismerni. Az oldal ismeretlen és saját cd-t kiadni nem tudó zenészeket  segíti abban, hogy számaikat megismerje a közönség. A Mininova nyitóoldalán, a kiemelt torrentek közt helyezhetik el ingyenesen a zenéiket, ami több millió emberhez juthat el ezen a módon. A torrent oldal vezetői azt tervezik, hogy ezt a modellt továbbfejlesztik és a közeljövőben akár nagyobb vállalatokkal is együttműködnek majd, akiket érdekel a fájlcserélés kereskedelmi célú felhasználása – derül ki az SG.hu cikkéből.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés