Connect with us

Hirdetés

technokrata

Eltűnhet a GTS-Datanet a lakossági piacról

Dotkom

Eltűnhet a GTS-Datanet a lakossági piacról

A DSL-technológia hanyatlása, és az új amerikai tulajdonosok elképzelései miatt a GTS-Datanet kiszállhat az egyéni felhasználói piacáról. Az üzleti szolgáltatásokra fog a vállalat fókuszálni, illetve az öt különálló cég helyett egy regionális cégcsoporttá fog alakulni a GTS a jövőben – adta hírül a HWSW.

A GTS-Datanet anyavállalatát a GTS Central Europe-ot tavaly májusban vásárolta fel a Columbia Capitals, M/C Venture Partners illetve az Innova Capital által vezetett magánbefektetői csoport. Az amerikai tulajdonos az eddigi liberális szemléletét felváltotta egy sokkal szigorúbb hozzáállás. A tulajdonosok nem akarnak többé öt különálló céget látni, az elképzelésükben egy regionális cégcsoportot veszi át a régiek helyét.

A tulajdonosok új szemlélete alapján a GTS az üzleti szolgáltatások területére fog koncentrálni, ez azonban nem jelenti a magyarországi GTS-Datanet lakossági megszűnését, de bővítés egyelőre nem lesz. Erre a lépésre azért volt szükség, mert bár a lakossági üzletág termelhet még nyereséget, azonban a mobilinternet elterjedése és az optikai hálózat kiépítése egyre inkább elnyomja a DSL-t – közölte a HWSW.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés