Connect with us

Hirdetés

technokrata

Előremutató megállapodás az UniCredit Bank és a NetLock között

Dotkom

Előremutató megállapodás az UniCredit Bank és a NetLock között

Automatikus banki ellenőrző rendszert épített a NetLock az UniCreditnél. A NetLock Kft. egyedi igényeknek megfelelve, több körös egyeztetés után, több kandidáló közül bizonyult a legalkalmasabbnak az új rendszer kiépítésének és üzemeltetésének jogára.

Ez az új alkalmazás lehetővé teszi az elektronikus aláírással és időbélyeggel hitelesített dokumentumok szerver oldalon történő automatikus banki ellenőrzését. Az UniCredit Banknál kiépített rendszer az elektronikus cégeljárásban használt, valamint az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) által kiállított – elektronikus aláírással és időbélyeggel hitelesített – elektronikus nemleges (0-s) igazolások ellenőrzését végzi.

Az UniCredit Bank mindig komoly figyelmet fordított az ügyfeleik ügyintézését megkönnyítő eljárások bevezetésére. Ezt támasztja alá, hogy már 2007 eleje óta elfogadják az e-aláírással ellátott dokumentumokat, a cégokirattól kezdve az ügyvédi aláírás mintán át az APEH-adóigazolásig. A korábbi, részben manuális ellenőrzést 2008 nyarán váltotta fel az a fejlett informatikai megoldás, amely teljesen automatizált módon képes vizsgálni az elektronikus aláírással és időbélyeggel hitelesített dokumentumokat, ezzel jelentősen egyszerűsítve és gyorsítva a folyamatot. További előny, hogy csökken a manuális feldolgozásból adódó hibalehetőségek száma, mindemellett a rendszer környezetkímélő, hiszen jóval kevesebb papír felhasználását igényli az ügyintézés.

Az elektronikus cégeljárást kötelezővé tevő jogalkotói szándék, az elektronikus dokumentumok dinamikus terjedése, illetve a gazdaságossági, hatékonysági szempontok arra ösztönzik a bankokat, hogy rendelkezzenek az elektronikus aláírással és időbélyegzővel hitelesített dokumentumokat fogadni és automatikusan ellenőrizni képes rendszerrel. Az UniCredit Bank ezzel a rendszerrel élen jár az elektronikus ügyintézést bevezető bankok körében, és a NetLock is vélhetően több ilyen rendszer kiépítését végzi majd el a jövőben.

“Mindig arra törekedtünk, hogy az UniCredit Bank neve egyet jelentsen a hitelességgel és a biztonsággal. Ennek megfelelően döntöttünk egy olyan rendszer bevezetése mellett, amely alkalmas az elektronikus aláírások hitelességének és törvényi előírásoknak való megfelelőségének vizsgálatára, egyben megteremti ügyfeleink számára a gyorsabb, kényelmesebb és egyszerűbb ügyintézés lehetőségét. – mondta Kaliszky András, az UniCredit Bank operatív divíziójának vezetője.

“Nagyon örülök, hiszen az UniCredit Bankkal történt megállapodásunk jól mutatja, a banki szféra felismerte, hogy az elektronikus ügyintézés lehetősége megkönnyíti mind a banki dolgozók, mind bank ügyfeleinek az ügyintézést. Ugyanakkor biztos vagyok benne, a rendszer sikere elősegíti egyéb elektronikus ügyintézési formák elterjedését is.” – mondta Rózsahegyi Zsolt, a NetLock Kft. ügyvezető igazgatója, a Magyar Elektronikus Aláírás Szövetség (MELASZ) elnöke.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés