Connect with us

technokrata

Elhagyják Amerikát a magasan képzett bevándorlók

Dotkom

Elhagyják Amerikát a magasan képzett bevándorlók

Szakértők szerint százezer, az Egyesült Államokban vezető pozícióban alkalmazott kínai és indiai szakember térhet vissza hazájába az elkövetkező öt év során, mert jobb feltételekkel tudnak munkát találni a fejlődő országokban, mint Amerikában.

Az amerikai kormány a banksegítő csomag feltételéül szabta, hogy a pénzintézetek nehezítsék meg a magasan képzett külföldiek alkalmazását a szektorban. Mivel jelenleg az amerikai bankok éppen elbocsátják az alkalmazottaikat és nem keresnek új munkaerőt, a szabályok változásának nincs túl nagy jelentősége, szakértők szerint azonban rossz üzenetet közvetíthet azok felé az egyetemet végzett bevándorlók felé, akik az Egyesült Államokban próbálnak meg boldogulni.

“Nem azon kellene izgulni, hogy az okos külföldiek az országba jönnek és elveszik a munkákat, hanem azon, hogy hazamennek”- nyilatkozta a New York Time-nak Vivek Wadhwa a Duke Egyetem professzora és Kauffman Alapítvány alapítója. A szervezet ma nyilvánosságra hozott jelentéséből kiderül, hogy míg az elmúlt húsz év alatt ötvenezer bevándorló tért vissza Indiába vagy Kínába az Egyesült Államokból, ez elkövetkező öt év alatt akár kétszer ennyien is elhagyhatják az országot.

Az alapítvány munkatársai 1200 korábban legalább egy évet Amerikában dolgozó egyetemet végzett bevándorlót kérdeztek hazatérésének okairól. A felmérésben részt vevő kínaiak és indiaiak több mint nyolcvan százaléka a honvágy mellett szakmai okokból döntött a visszatérés mellett és többségük úgy látja, hogy nagyobb igény van a szaktudására hazájában, mint az Egyesült Államokban. Wadhwa szerint Amerikának Szingapúrhoz és Ausztráliához hasonlóan ösztönöznie kellene a magasan képzett munkaerő letelepedését, ahelyett, hogy megnehezítené, mert a gazdasági érdekei ezt diktálják.

Azoknak a technológiai cégeknek a negyedét, melyek 1995 és 2005 között alakultak Amerikában külföldiek vezették, a Szilikon-völgy induló vállalkozásainak pedig több mint a felét hozták létre külföldiek. A bevándorlók által irányított cégek több mint négyszázezer embernek adtak munkát 2006- ban.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

ipad mini

Tablet

Friss külsővel érkezhet az iPad Mini

2021. június 14. hétfő
g-shock

SmartWatch

Íme a legújabb aranyszínű fém G-shock

2021. június 10. csütörtök
fényképezőgép kiválasztása
iphone 13

SmartPhone

Valószínűleg 3 új színben érkezik az iPhone 13

2021. június 9. szerda
harmony os

SmartPhone

Harmony OS + iOS 14 összehasonlítás

2021. június 7. hétfő

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu