Connect with us

Hirdetés

technokrata

Elfogadta a kalóztörvényt a francia parlament

Dotkom

Elfogadta a kalóztörvényt a francia parlament

A francia parlament mindkét háza elfogadta a HADOPI törvényt. Ezentúl egyéves internet-megvonással is büntethetik a jogvédett tartalmakat fizetés nélkül letöltőket Franciaországban.

A francia parlament mindkét háza megszavazta a Hadopi törvényt. A felsőház által ma elfogadott javaslat egy állami megfigyelő ügynökség létrehozását írja elő, ami a kiadók, a játékgyártók és a filmforgalmazók segítségével azonosítja majd, hogy ki mit tölt le az internetről. A tervek szerint, ha a hatóság valakiről megállapítja, hogy jogvédett tartalmakat oszt meg, akkor egy figyelmeztető emailt, majd egy levelet fog küldeni, ha pedig a címzett a fenyegetések hatására sem hagy fel a tevékenységgel, egy évig szüneteltetni fogja az internet hozzáférését.

A Nicolas Sarkozy francia elnök támogatását is élvező javaslatot egyszer már elutasította a francia törvényhozás. Ezután újra benyújtották, és tegnap a HADOPI törvény 296:233 arányban átment az alsóházon, ma pedig az ellenzéki szocialista és kommunista képviselők távolmaradása mellett 189:14 arányban, a parlament felsőháza is elfogadta.

Az nagy zenekiadókat tömörítő szervezet az IFPI vezetője John Kennedy üdvözölte az alsóház döntését, és azt nyilatkozta a BBC-nek, hogy a franciáknak sikerült megtalálniuk a szerzői jogsértések felderítésének és büntetésének a megfelelő módját, ami minden bizonnyal a legális zeneletöltési lehetőségeket kínáló internetes boltok forgalmának a fellendülését eredményezi majd.

A HADOPI törvényt korábban több jogvédő szervezet is támadta, mivel szerintük elősegíti a lakosság állami megfigyelését. Az ellenzéki szocialisták azt nyilatkozták a javaslatról, hogy a szervezet, amit létre szeretne hozni a kormány, veszélyt jelent a francia társadalomra és egy egész generáció kriminalizálása a letöltések miatt egy rendkívül nagy hiba. “Veszélyes, használhatatlan, hatástalan és fenyegetést jelent minden állampolgár számára” – foglalta össze Patrick Bloche szocialista képviselő a pártja nézeteit az elképzelésről.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés