Connect with us

technokrata

Szoftver és szakember együtt garantálja az adataink védelmét

szakemberek

Adatvédelem

Szoftver és szakember együtt garantálja az adataink védelmét

Szoftver és szakember együtt garantálja az adataink védelmét

A kibertámadások elleni hatékony védelemben ma már épp úgy nélkülözhetetlen az emberi tényező, mint a technológia, illetve a potenciális veszélyforrások, fenyegetések felderítése.

A Microsoft ennek jegyében alkotta meg új biztonsági szolgáltatását, a Microsoft Security Experts-et, amelyet a közelmúltban mutatott be a nagyközönségnek.

A Security Experts valójában nem pusztán egy biztonsági megoldás, hanem egy önálló szolgáltatáskategória, amelyben a csúcstechnológia összekapcsolódik a legjobb szakemberek tudásával, így garantálva, az adatok védelmét, a jogosultságok kezelését és megannyi felmerülő kihívás, fenyegetés elhárítását. A Security Experts idén nyáron három szakemberek által folyamatosan felügyelt szolgáltatással, a Microsoft Defender Experts for Hunting-gal, az Experts for XDR-rel, valamint a Security Services for Enterprise-zal debütál, amelyekkel az infrastruktúra méretétől, adottságaitól függően szolgálják ki a Microsoft 365-öt használó partnereknél felmerülő kiberbiztonsági igényeket.

De ha adott a csúcstechnológia, miért van szükség emberi felügyeletre? Az ok egyszerű: egyik nélkül sincs tökéletes védelem. A technológia és az emberi tudás ötvözése ugyanakkor képes garantálni a biztonságot. A versenyfutás már javában tart: a Microsoft Security csak a tavalyi évben közel 10 milliárd vírusfenyegetést és több mint 35,7 milliárd adathalász e-mailt blokkolt, több mint 35 zsarolóprogram-családot követett nyomon, és másodpercenként több mint 900 brute force – vagyis az összes variáció végigpróbálására épülő – jelszólopási kísérletet semlegesített. Ám a kibertámadások az eredményes védelmi megoldások ellenére is egyre komolyabb károkat okoznak: becslések szerint a támadások 2025-re évi 10,5 milliárd dollárjába fognak kerülni a világnak, szemben az egy évtizeddel ezelőtti 3 milliárd és a tavalyi 6 milliárd dollárral. Eközben komoly a szakemberhiány: csak az Egyesült Államokban minden harmadik – összesen 2,5 millió – biztonsági állás betöltetlen, a magasan képzett szakértelemhez való hozzáférés pedig egyre nagyobb kihívást jelent.

További Adatvédelem

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Smart home

Érkezik a leggyorsabb videócsengő

2022. június 28. kedd
klímaberendezések
google

SmartWatch

Menő szíjakkal jön a Google Pixel Watch

2022. június 23. csütörtök

Smart home

Ilyen szempontok alapján választunk klímát

2022. június 22. szerda
ikea

Kütyük

Bakelitlejátszót dobott piacra az IKEA

2022. június 16. csütörtök

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu