Connect with us

Hirdetés

technokrata

Dinamikusan növekvő árbevétel a Synergonnál

Dotkom

Dinamikusan növekvő árbevétel a Synergonnál

A harmadik negyedévben folytatódott a második negyedév felfelé ívelő árbevétel-teljesítménye. A Synergon Csoport árbevétele a harmadik negyedévben 4.981 millió forintot tett ki, 33%-kal meghaladva az előző év azonos időszakának árbevételét.

A Synergon Csoport 2008. első kilenc hónapjában 11.620 millió forint árbevételt ért el, ami közel 800 millió forinttal haladja meg 2007 év azonos időszakának árbevételét. A várakozások szerint a harmadik negyedévi erősödés jelentős, összességében 7%-os árbevétel-többletet jelent a bázis időszakhoz képest.

A hazai vállalatok eredményei hasonló arányú változást mutatnak, mint a csoportszintű megközelítés – a negyedév 4.032 millió forintos teljesítménye 27%-os növekedés a tavalyi árbevételhez képest.

A cseh gazdasági környezet némileg kedvezőbb klímát jelent az Infinity működéséhez, ezért a megvalósuló beruházásoknak köszönhetően és a vállalati szerkezet átalakítás hatásaként a leányvállalat a harmadik negyedévben csaknem megduplázta bevételét és a tavaly még veszteséges negyedévet záró vállalat közel 30 millió forint profitot termelt.

Az értékesítés szektoriális vizsgálata szerint továbbra is az állam- és közigazgatási, egészségügyi illetve a banki és pénzügyi szektor teljesít legnagyobb arányban, amely piaci területeken egyébiránt szintén mérsékelt invesztíciót tapasztalhattak a szereplők.

Az anyavállalatra jutó, 2008. első kilenc havi 1.405 millió forint adózás utáni veszteség három fő összetevője a határidős ügyletből származó veszteség, a gazdasági környezetből adódóan kieső, elmaradó fedezet, valamint a lassabban alkalmazkodó, de folyamatosan csökkenő fix költségek alkotta negatív működési eredmény.

Az IT-piac felgyorsuló koncentrációjának eredményeként egyre égetőbb feladat, hogy a szereplők megoldást találjanak a felmorzsolódó fedezeti lehetőségek által generált problémára. Ennek jegyében a Synergon Informatika Nyrt. – a decemberi 15-én tartandó Közgyűlés döntésének függvényében – holdinggá alakul, célként kitűzve a Társaság költségszintjének alacsonyan tartását.

A Synergon Informatika Nyrt. harmadik negyedévi gyorsjelentése letölthető az alábbi linkről: http://www.synergon.hu/bef_info/gyorsjelentesek



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés