Connect with us
Hirdetés

technokrata

Díjazták az elektronikus aláírást

Dotkom

Díjazták az elektronikus aláírást

A NetLock Kft., Magyarország vezető hitelesítés-szolgáltató vállalata ismét megszerezte a Magyar Elektronikus Aláírás Szövetség minősítését NLCAPI3, elektronikus aláírási alkalmazása számára.

Az új MELASZ-Ready 2.0 tanúsítvány azt igazolja, hogy a NetLock Kft. elektronikus aláíró alkalmazást támogató kriptográfiai modulja megfelel az elektronikus aláírásokra kidolgozott egységes követelményrendszer előírásainak és sikeresen együttműködik más hazai fejlesztők elektronikus aláírási alkalmazásaival. Az NLCAPI3 terméket, mint minősített és fokozott biztonságú elektronikus aláírás elhelyezéséhez, valamint időbélyeg kérelmezéshez és ellenőrzéshez használható programozói függvénykönyvtárat a NetLock Kft. elsősorban a rendszer és szoftverfejlesztést végző vállalatok számára fejlesztette. A modul korábbi verzióját már több mint 10 éve alkalmazza. A hitelesítés-szolgáltatásban élen járó vállalat kiemelkedő eredménynek tartja az újabb sikeres minősítést és a továbbiakban is folyamatosan fejleszti termékeit, hogy azok minden időben megfeleljenek ügyfelei és az iparág elvárásainak.

“Vállalatunk megalakulása óta, azaz több mint egy évtizede foglalkozunk az elektronikus dokumentumok hitelesítéséhez szükséges PKI szoftver- és hardvereszközök fejlesztésével, illetve forgalmazásával. Az utóbbi években azt tapasztaltuk, hogy mind a köz- mind a versenyszféra részéről egyre nagyobb igény alakult ki olyan modul iránt, amivel alkalmazásaikat elektronikus hitelesítési funkcionalitással egészíthetik ki anélkül, hogy magát az alap alkalmazást lecserélnék” – mondta Rózsahegyi Zsolt, a NetLock Kft. ügyvezető igazgatója. “Az NLCAPI3, függvénykönyvtár ideális választás azoknak a szoftverfejlesztő cégeknek is, akik a növekvő igények miatt saját aláíró termékkel lépnének a piacra, de nem kívánnak foglalkozni a szorosan vett kriptográfiával kapcsolatos fejlesztői feladatok megvalósításával” – tette hozzá Rózsahegyi Zsolt.

A MELASZ-Ready követelményrendszert a MELASZ formátum munkacsoportjában résztvevő elektronikus aláíró alkalmazás fejlesztő cégek képviselői dolgozták ki. Célja, hogy a különböző elektronikus aláírási formátumok megfeleljenek egy – az MSZ ISO/IEC 9126 szabvány szerint kialakított – egységes követelményrendszernek és az elektronikus aláírási alkalmazások hazai fejlesztői biztosítsák a felhasználók számára termékeik egymással való tényleges együttműködő képességét. A különböző elektronikus aláírási alkalmazások felkészítése az új aláíró algoritmusok kezelésére több hónapba telt, majd a felkészítést követő több tízezer teszt lefuttatása után végül 6 szervezet kapta meg a MELASZ-Ready 2.0 tanúsítványt. A termékek teszteléséhez a NetLock több mint 100.000 időbélyeget ajánlott fel díjmentesen.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin

Hirdetés
Hirdetés