Connect with us
Hirdetés

technokrata

Cukorbetegek életére vigyáz mostantól a BASF és a Medtronic

Dotkom

Cukorbetegek életére vigyáz mostantól a BASF és a Medtronic

Immár másodszor adományozott 7 millió forint összértékben orvosi eszközöket a BASF Hungária Kft. Idén a cukorbetegek életminőségét segíti a ma elérhető legfejlettebb technológiájú vércukormérő rendszerrel, összesen 15 darab Guardian Real Time CGM készülékkel és a hozzájuk tartozó 350 db szenzorral.

Az adomány segítségével akár több száz cukorbeteg ellátását, nyugalmát és egészségesebb életét biztosíthatja a vegyipari vállalat. A készülékek több százszor annyi információt adnak a vércukorszintről, mint a hagyományos napi többszöri ujjbegyszúrás, így segítségükkel a vészhelyzetek elkerülhetők, hiszen amint rendellenesen magas vagy alacsony értéket mérnek, azonnal éles hangjelzéssel figyelmeztetnek.

A folyamatos vércukor monitor rendszer egy érzékelőeszközből, egy rádióadóból és egy kis méretű vevőkészülékből áll, amely ötpercenként méri a páciens cukorszintjét. Ez a módszer több százszor annyi információt ad a vércukorszintről, mint a hagyományos, napi többszöri ujjbegyszúrással végzett ellenőrzés. A rendszer az adatokat az otthoni, vagy az orvosi rendelő internetes kapcsolatán keresztül egy központi kiszolgálóra juttatja, ahol egy speciális program grafikusan ábrázolja az eredményeket, vagyis a vércukorszint változásainak irányát és mértékét. Továbbá a készülék hangjelzést ad, ha a vércukorszint a rendellenesen magas vagy alacsony tartományba kerül, így a vészhelyzetek sokkal könnyebben megelőzhetők. Mindez rendkívül pozitív hatással van a cukorbeteg gyermekek és családjaik életminőségére, hiszen szúrás nélkül is biztosak lehetnek abban, hogy a készülék folyamatosan “vigyáz rájuk”, hogy ők idejük nagy részében teljes életet élhessenek, akárcsak egészséges társaik.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin

Hirdetés
Hirdetés