Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az internet a legnépszerűbb hírforrás

Dotkom

Az internet a legnépszerűbb hírforrás

Egy Egyesült Államokban készült felmérés szerint az internet messze a legnépszerűbb hírforrás, bőven megelőzve a tévét, a rádiót, és a nyomtatott sajtót.

Az amerikai felnőtt lakosságnak csak 10 százaléka ítélte a közösségi oldalakat jó hírforrásnak, és még kevesebben, csupán 4 százalékuk jelölte meg a Twittert, a körülöttük lévő nagy felhajtás ellenére. Ha csak egy hírforrásuk lehetne, akkor az emberek több mint a fele az internetet választaná, derült ki a Zogby Interactive felméréséből. Ugyanitt a televízió 21, a nyomtatott sajtó és a rádió 10-10 százalékot kapott.

Az internetet a legmegbízhatóbb forrásnak tekintette a felnőttek 40 százaléka, a televíziót 17 százalékuk, az újságokat 16 százalékuk, a rádiót 13 százalékuk. A megkérdezett 3030 felnőttnek legalább a felének a belföldi hírlapok webszájtjai fontosak, a televíziókról 43 százalék mondta el ezt. A válaszadók pártállásához hasonló politikai nézetekkel bíró blogokat csak 28 százaléka tekintette fontosnak. Ezek szerint a tradicionális hírgyártók továbbra is nagyobb fontossággal bírnak, mint a blogok.

Amikor a jövőről kérdezték őket, 82 százalékuk azt mondta, hogy az internet lesz a legfőbb hírforrásuk 5 éven belül, szemben a tévé 13, és az újságok 0,5 százalékával. Az amerikaiak 84 százaléka hozzáfér az internethez iparági tanulmányok szerint, írta meg a Reuters.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés