Connect with us

technokrata

Az eSign Toolkit megkapta MELASZ-Ready 2.0 minősítést

Dotkom

Az eSign Toolkit megkapta MELASZ-Ready 2.0 minősítést

A Noreg Kft., az üzletbiztonsági technológiák és szolgáltatások hazai szakértője bejelentette, hogy saját fejlesztésű Noreg eSign Toolkit 2.2.1 elektronikus aláírási alkalmazása az elsők között felelt meg a MELASZ Ready 2.0 megfelelési és interoperabilitási tesztjein.

A MELASZ (Magyar Elektronikus Aláírás Szövetség) jogosult arra, hogy a hazai elektronikus aláírási alkalmazásokat tanúsítsa a “MELASZ-Ready 2.0” minősítéssel, amellyel azt bizonyítják, hogy a különböző alkalmazások megfelelnek az egységes hazai szabványrendszernek. Ennek megfelelően a Noreg eSign Toolkit alkalmazását kompatibilisnek minősítették minden más “MELASZ-Ready 2.0” aláíró alkalmazással, ezáltal az alkalmazások egymás hitelesített dokumentumait értelmezni és kezelni is képesek.

“Saját fejlesztésű alkalmazásaink eddigi sikerei azt mutatják, érdemes erre a területre koncentrálnunk. Örömmel értesültünk róla, hogy elektronikus aláírási alkalmazásunk, a Noreg eSign Toolkit a MELASZ-Ready 2.0 minősítést az elsők között kapta meg, ami azt jelzi, hogy a legújabb ügyféligényeket is kielégítő megoldásunk megfelel a szabvány-előírásnak, és jól együttműködik más fejlesztők megoldásaival”­ – ­­mondta Dr. Kőrös Zsolt, a Noreg Kft. ügyvezető igazgatója. “Fejlesztőkészletünk abban segíti ügyfeleinket, hogy már meglévő elektronikus aláírásokhoz kötődő alkalmazásokat tudnak fejleszteni házon belül is, illetve különböző alkalmazásokba tudják ezeket a funkciókat integrálni. Ezzel jelentősen megkönnyítjük munkájukat, amellyel biztosítani tudják elektronikus aláíráshoz kötődő alkalmazásaik biztonságát”- tette hozzá Dr. Kőrös Zsolt.

A Noreg eSign Toolkit minden, az e-hitelesítési megoldások területén szükséges funkciót biztosít az ügyfelek számára: elektronikus aláírást, aláírás ellenőrzést, időpecsét kérést és ellenőrzést, visszavonási állapot lekérdezést és ellenőrzést, tanúsítvány és intelligens kulcshordozó eszközök kezelését. Az eSign Toolkit bármilyen dokumentum elektronikus aláírására és az elektronikusan aláírt állományok ellenőrzésére használható. A program alkalmas más szállítók által szabványosan (XAdES/MELASZ) aláírt állományok ellenőrzésére és kibontására.

A MELASZ-Ready tanúsítási szolgáltatás alapja egy követelményrendszer (MELASZ-Ready követelményrendszer), egy a követelményrendszernek való megfelelőséget ellenőrző vizsgálati módszertan (MELASZ-Ready vizsgálati módszertan), valamint a vizsgálati eredmények független vizsgálata (MELASZ-Ready értékelés), amely a végső jóváhagyást kifejező tanúsítvány megadásához vezet (MELASZ-Ready tanúsítás). A MELASZ- Ready követelményrendszer szoftverekre vonatkozó olyan minőségi elvárásokat határoz meg, melyek az (MSZ ISO/IEC 9126) szabványban meghatározott funkcionalitás szoftverminőségi jellemzőre, azon belül az együttműködés (interoperabilitás) segédjellemzőre koncentrálnak. A MELASZ-Ready követelményrendszert (benne az egységes MELASZ formátum) a MELASZ formátum munkacsoportjában résztvevő elektronikus aláíró alkalmazás fejlesztő cégek képviselői dolgozták ki.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

ipad mini

Tablet

Friss külsővel érkezhet az iPad Mini

2021. június 14. hétfő
g-shock

SmartWatch

Íme a legújabb aranyszínű fém G-shock

2021. június 10. csütörtök
fényképezőgép kiválasztása
iphone 13

SmartPhone

Valószínűleg 3 új színben érkezik az iPhone 13

2021. június 9. szerda
harmony os

SmartPhone

Harmony OS + iOS 14 összehasonlítás

2021. június 7. hétfő

Dotkom

Hirdetés

Műszaki-Magazin.hu