Connect with us
Hirdetés

technokrata

Az Activisionnek nem tetszik a konzolok árazása

Dotkom

Az Activisionnek nem tetszik a konzolok árazása

Az Activison Blizzard, a világ legnagyobb játékkiadója, kritizálta a konzolgyártókat, amiért nem csökkentik az áraikat a gazdasági válság ellenére.

Nintendo-nak, és a Microsoft-nak az E3-on árcsökkentést kellett volna bejelentenie, mondta el Bobby Kotick, a Sony vezérigazgatója egy interjúban. A Guitar Hero, a Call of Duty, és a World of Warcraft kiadójának vezetője szerint egy ilyen lépés beindította volna az eladásokat.

Kotick véleménye egybevág a világ legnagyobb videojátékokat árusító boltláncának, a GameStop vezetőjének szavaival, aki szerint a túl magas árak miatt nem akarnak az emberek a gyenge gazdasági helyzet idején konzolt vásárolni. Minden valószínűség szerint idén 7 százalékkal vissza fognak esni az eladások, ami hat év óta az első csökkenés lesz.

A versenyben lemaradó Sony kizárta a 400 dolláros PlayStation 3 mindennemű árcsökkentését. A cégnek nincs is túl sok lehetősége erre, a játékdivízió 605 millió dolláros veszteséget halmozott fel a legutóbbi pénzügyi évben. A Nintendo Wii ára két és fél éves megjelenése óta változatlanul 250 dollár. Ugyanakkor a GameStop előrejelzése szerint, idén mindkét cég csökkenteni fog árain, írta meg a Bloomberg.

A Nintendo előrejelzése szerint ebben a Wii eladásai ebben a pénzügyi évben 1 százalékkal 26 millió eladott darabra növekednek, ami elmarad a Credit Suisse és a Morgan Stanley várakozásaitól. Az árak csökkentése az Electronic Arts vezérigazgatója, John Riccitiello szerint megdobná a szállításokat.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés