Connect with us

Hirdetés

technokrata

A tinik egyötöde küldött már magáról meztelen fotókat

Dotkom

A tinik egyötöde küldött már magáról meztelen fotókat

Egy felmérés szerint az USA-ban a 18 év alatti korosztályból rengetegen küldtek már magukról szexuális tartalmú képeket e-mailben vagy mobiltelefonon keresztül.

Legtöbbjük a barátjának vagy a barátnőjének küldi el a képet, de a felmérésben résztvevők 11%-a beismerte, hogy idegenek is kaptak már tőlük. A Harris Interactive 655 13 és 18 év közötti fiatallal készített felmérést a számítógépezési és mobiltelefonálási szokásaikról. Egyötödük mondta azt, hogy zaklatták már az interneten vagy éppen SMS-ben.

A tinédzserek nagy része rendszeresen használja az internetet, a megkérdezettek 91%-ának van e-mailcíme, 60%-uk használ azonnali üzenetküldő programot, háromnegyedüknek van mobilja és 72%-uk tagja valamilyen közösségi oldalnak.

Bár a fiatalok azt mondják, tisztában vannak azzal, hogy veszélyes dolog magukról meztelen fotókat küldeni az interneten, mégis csinálják. A megkérdezettek közül ötből három tudják, hogy a fotók nincsenek biztonságban. Egynegyedük pedig ismer olyat, akinek negatív tapasztalatai származnak a képek megosztásából.

A hatóságok szerint a tinédzserek nincsenek tudatában annak, hogy egyes emberek kimondottan azért használják a világhálót, hogy hasonló korúnak kiadva magukat találkozzanak és szexuálisan bántalmazzák őket. A biztonságos internetezési szokások kialakításában nagy szerepe lenne a szülők nevelésének, akik azonban sok esetben a gyermeküknél is kevesebbet tudnak a számítógépekről, és a legtöbbször nem is tudják, csemetéjük miket művel a számítógép előtt.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés