Connect with us

Hirdetés

technokrata

A személyi keresők azt is elárulják, amit nem akarunk elmondani

Dotkom

A személyi keresők azt is elárulják, amit nem akarunk elmondani

A közösségi portálokra specializált keresők szinte minden online fellelhető információt igyekeznek összegyűjteni egy adott személyről. A segítségükkel olyan dolgokat is megtudhatunk valakiről, amit nem biztos, hogy elárulna nekünk – írja az SG.hu.

Egy keresés során előkerülhetnek elfeledett, régi, fiatalkori fotók, ami nem biztos, hogy szerencsés például egy állásinterjú alkalmával. Sokan már meg is feledkeznek arról, hogy kinek, mikor és milyen adatokat adtak ki magukról. A személyi keresők viszont minden, az internetre valaha felkerült adatot összeszednek a keresett személyekről, legyen szó profilról, fórumbejegyzésről, fotóról vagy éppen e-mail címről, telefonszámról. A segítségükkel havonta több millióan próbálnak megtudni minden lehetséges információt a leendő barátjukról, barátnőjükről, főnökükről, beosztottjukról.

A legnépszerűbb személyi kereső a Yasni, melyen honlapján havonta több mint két millióan regisztrának. A 123people ugyan még viszonylag új a piacon, de máris vannak hasznos funkció. Így például megmutatja a telefonszámokat és az e-mail címeket is. A Spock nevű szolgáltatás pedig arra specializálta magát, hogy nem az egész világhálón, hanem kizárólag a közösségi portálok oldalain keres. A magyarok egyenlőre biztonságban vannak, hiszen a nálunk legnépszerűbb iWiW és MyVip ismeretlen terület ezek számára – derül ki az Sg.hu informatikai magazin írásából.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés