Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Microsofté lehet a Yahoo keresője

Dotkom

A Microsofté lehet a Yahoo keresője

18 hónapnyi kemény csatározás után a Microsoft és a Yahoo tárgyalásai lezárulhatnak, és a világ legnagyobb szoftvercége ráteheti a kezét a Yahoo keresőjére.

Csütörtök este számos forrás adott arról hírt, hogy a két cég a tárgyalások utolsó fázisánál tartanak, aminek a célja a Yahoo kereső üzletágának az eladása lesz. Egyes hírek egy azonnali üzletkötésről szóltak, míg mások csupán a megegyezésről adtak hírt.

A 24/7 Wall Street szerint a Microsoft 3 milliárd dollárt fizet a Yahoo kereső üzletéért. Valószínűleg néhány évig a bevételt a cég megosztaná a Yahoo-val. Egy ilyen paktum véget vethetne a két cég közti huzavonának, ami a Microsoft jóval magasabb, 45 milliárd dolláros, a cég egészére tett ajánlatával kezdődött tavaly februárban. Az ajánlatot már akkor is úgy értékelték, hogy a Microsoft elsősorban a keresési üzletágban érdekelt, de a Yahoo visszautasította azt, mert szerinte sokkal nagyobb a cég értéke.

A Yahoo és a Microsoft együttes amerikai keresőpiaci részesedése már 30 százalékos, ami háromszorosa a szoftveróriás egyedüli arányának. Ugyanakkor a Google keresőóriás nemzetközi részesedése még a hazait is meghaladja. A tavalyi sikertelen tárgyalások után távozott a Yahoo éléről a társalapító Jerry Yang, és helyét a vezérigazgatói székben Carol Bartz vette át, aki úgy tűnik jóval pragmatikusabb álláspontot képvisel a Yahoo kellemetlen pénzügyi helyzetét illetően.

A cég jövő héten teszi közzé negyedéves pénzügyi jelentését, de a Microsoft üzlet sokat szépíthetne a cég eredményén, írta meg a Guardian.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés