Connect with us

Hirdetés

technokrata

A HP-nak további akvizíciókra van szüksége

Dotkom

A HP-nak további akvizíciókra van szüksége

A Hewlett-Packard hálózati üzletágának a növekedéséhez további felvásárlásokra van szüksége, ha tenni akar valamit a Cisco Systems jelentette kihívás ellen a szerverpiacon.

A lehetséges célpontok között szerepel a NetApp, a Brocade communications Systems, és a Juniper Networks, mondta el a Kaufman Brothers elemzője, Shaw Wu. Ezek a cégek hasznosak lennének a HP ProCurve, hálózati üzletág növekedéséhez. Mindeközben a Cisco az adatközpontok szervereit vette célba. A két cég között egyértelműen kezd a szembenállás kialakulni, fejtette ki az elemző.

A PC szállítások, amik a cég bevételének egyharmadát adják, 12 százalékot eshetne kidén, a világ teljes technológiai kiadása pedig 3,2 százalékkal csökkenhetnek. A cégnek 118 milliárd dollár az éves bevétele, ami mellett a növekedést legkönnyebben akvizíciók segítségével lehet fenntartani. A HP tavaly már elkezdte számítástechnikai háttérszolgáltatásainak kibővítését, az Electronic Data Systems (EDS) 13,2 milliárd dollár értékű felvásárlásával.

A 2008-as szerverpiac értéke 53,1 milliárd dollár volt, a Hewlett-Packard pedig a második szereplő volt az IBM után. Ugyanakkor a hálózati eszközök, például a switchek legnagyobb szállítója a Cisco volt. A Cisco következő hónapban fogja bemutatni Unified Computing Systems névre keresztelt, szerverekből és hálózati eszközökből álló megoldását adatközpontok számára.

Az elemző által említett cégek közül sem a HP, sem pedig a lehetséges akvizíciós célpontok képviselői nem kommentálták a hírbehozást, írta meg a Bloomberg.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés