Connect with us

technokrata

A Facebook segítségével találták meg az elkóborolt nepáli síelőt

Dotkom

A Facebook segítségével találták meg az elkóborolt nepáli síelőt

Egy fillér, telefon és élelem nélkül indult el a Francia-Alpokban lévő edzőtáborából Uttam Rayamajhi nepáli síelő, miután megtudta, hogy csökkentették a csapata támogatását. Két héttel később egy Facebook kampány segítségével találták meg Párizsban.

Váltóruha, élelem és pénz nélkül indult el Uttam Rayamajhi a nepáli sícsapat Francia- Alpokban található edzőtáborából, miután megtudta, hogy a csapata anyagi támogatásának csökkenése miatt veszélybe került az olimpiai részvétele. Az elkeseredett fiatalember több száz kilométert gyalogolt, és csak az emberek segítőkészségének köszönheti, hogy életben maradt. Az útja során többször is megállították a rendőrök a se franciául, se angolul nem beszélő síelőt, de mivel érvényes útiokmányok voltak nála, továbbengedték.

Rayamajhi eltűnését követően, Tom Baraize, egy francia diák, aki korábban a nepáli csapatnak dolgozott egy Facebook csoport létrehozásával próbálta felhívni a figyelmet a Franciaországban kóborló fiatal síelőre. A csoporthoz négyszázan csatlakoztak, és valaki, aki látta a síelő képét a közösségi oldalon, felismerte a fiatalembert Párizs egyik utcáján, és megmutatta neki a híradásokat az eltűnéséről az interneten.

Rayamajhi ezután hajlandó volt felvenni a kapcsolatot Richard Morley angol üzletemberrel, a csapat menedzserével, aki tíz éve, a dél-ázsiai ország akkori királyának a kérésére hozta létre az alpesi sícsapatot. “Uttam hajlandó volt visszatérni az edzőtáborba, miután elmondtam neki, hogy az eltűnésével, még az egyik társa, Shyam Dhakal részvételét is veszélyeztette a téli olimpián.”- mondta el Morley a Reuters-nek.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

ipad mini

Tablet

Friss külsővel érkezhet az iPad Mini

2021. június 14. hétfő
g-shock

SmartWatch

Íme a legújabb aranyszínű fém G-shock

2021. június 10. csütörtök
fényképezőgép kiválasztása
iphone 13

SmartPhone

Valószínűleg 3 új színben érkezik az iPhone 13

2021. június 9. szerda
harmony os

SmartPhone

Harmony OS + iOS 14 összehasonlítás

2021. június 7. hétfő

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu