Connect with us

technokrata

A Cisco 34 milliárd dolláros piacot vesz célba

Dotkom

A Cisco 34 milliárd dolláros piacot vesz célba

A nyílt együttműködésen alapuló termékek portfoliójába illeszkedik a Cisco Unified Communications, a Cisco TelePresence és a Cisco WebEx megoldás.

A Cisco újonnan bejelentett, együttműködésen alapuló termékportfoliójában egyesítette a hang- web- és videoalapú kommunikációt illetve mobil eszközök használatát és biztonsági funkciókat magában foglaló Cisco Unified Communications megoldást, a Cisco TelePresence virtuális tárgyalót valamint a WebEx Connect nevű web 2.0-ás alkalmazásplatformot. Ezek mindegyike közös alapként kezeli a hálózatot, így a felhasználók bárhonnan csatlakozhatnak, tetszés szerint kommunikálhatnak és együttműködhetnek egymással.

“Az új generációs internet lényege az együttműködés. Ez az elemzők becslése szerint egyben egy 34 milliárd USD értékű piac, amelynek középpontjában a hálózat áll.” – nyilatkozta Don Proctor, a Cisco szoftverüzletágának vezető alelnöke. “Hálózati platformunk nyílt szabványú protokollokat használ. A Cisco együttműködésen alapuló portfoliója ezzel a hálózati architektúrával integrált együttműködési lehetőséget teremt az egyszerű szöveges üzenetküldéstől egészen a Cisco TelePresence konferenciákig.”

Az egységes kommunikációs, video- és Web 2.0-ás platformot úgy alakították ki, hogy együttműködjön az üzleti alkalmazásokkal, így az ügyfélkapcsolat-kezeléshez (CRM) és a vállalatirányításhoz (ERP) használt rendszerekkel, a meglévő informatikai infrastruktúrával és más webes szolgáltatásokkal is. Segítségével a fejlesztők új és testreszabott alkalmazásokat, valamint hálózatalapú szolgáltatásokat hozhatnak létre. Az új termékportfolió részei:  • Egységes kommunikációs megoldásA Cisco Unified Communications rendszer 7.0 változatának legfőbb ismérvei a korábbinál is kedvezőbb teljes élettartamköltség, az egyszerű használhatóság és az üzleti alkalmazásokkal történő integrálhatóság.

  • Video – A Cisco TelePresence Expert-on-Demand változata a Cisco TelePresence élményét kínálja az új generációs, emelt szintű szolgáltatásokat nyújtó ügyfélszolgálatok számára.

  • Web 2.0 alkalmazásplatform – A Cisco WebEx Connect szolgáltatásként kínált szoftverplatformja (SaaS) a jelenlétkezelést, az azonnali üzenetküldést, a webes megbeszéléseket és a csoportos munkavégzést hagyományos és web 2.0-ás üzleti alkalmazásokkal egyesíti.

A hálózatra, mint platformra épülő kollaborációs portfolió architekturális megközelítésének köszönhetően egyetlen megoldásban ad választ az informatikai részlegek biztonsági, szabálykövetési és megfelelőségi igényeire.

A nyílt architektúrának köszönhetően a Cisco együttműködési lehetőségeket kínál egy sor eszközzel, mint például a Windows és Mac OS rendszerű asztali gépekkel, valamint a Symbian, BlackBerry és Windows Mobile operációs rendszerű mobiltelefonokkal.

A Cisco Web 2.0-s eszközökön és API-kon alapuló nyílt alkalmazásfejlesztési környezet is biztosít, így például:  • a Cisco Unified Applications Environment egységes alkalmazáskörnyezet webes alkalmazásokat juttat el a Cisco Unified IP-telefonok képernyőjére;

  • a Cisco Applications eXchange Platform az útválasztó funkcióit az alkalmazásokra és a fiókirodákra is kiterjeszti;

  • a Cisco Adaptive Security Appliance 8.0(4) nyílt hálózatbiztonsági készüléke révén a cégek a fokozott biztonsági szintű konvergens adat- és hangátvitelt egyesítő virtuális magánhálózaton keresztül kibővíthetik együttműködésen alapuló tevékenységeik körét;

  • végül pedig a Cisco WebEx Connect egyesíti az üzleti alkalmazásokat, webes eszközöket és a csoportmunkahelyeket.

Cisco Unified Communications 7.0 verzió

Az új verzióban még fejlettebb alkalmazásfejlesztési környezet áll rendelkezésre, és erősödött az IBM és Microsoft desktop készülékekkel való integráció is. A nagyobb mobilitásnak köszönhetően a hatékony munkavégzéshez szükséges funkciók bármely munkaállomásról elérhetők. A Cisco Unified Mobile Communicator immár támogatja a Windows Mobile, a Symbian és a BlackBerry operációs rendszereket futtató eszközöket is. A Cisco Unified Communications 7.0 verziója ráadásul minden eddiginél lejjebb szorítja az üzemeltetési és rendszerköltségeket, mivel a Cisco Unified Presence egyetlen kiszolgálón akár 30 ezer, a Cisco Unity pedig 15 ezer felhasználóig skálázható, a hálózati felügyelet optimális működéséhez pedig egy könnyen kezelhető készüléküzemeltetési környezet áll rendelkezésre. További részletek: www.cisco.com/go/unifiedworkspace

Cisco TelePresence Expert on Demand

A Cisco TelePresence Expert on Demand révén az ügyfelek az ügyfélszolgálat egy teljesen új, a személyes tanácsadásra épülő dimenziójával találkozhatnak, ahol akár gombnyomásra vehetik igénybe egy adott szakterület szakértőjének szolgáltatásait. A Cisco TelePresence Expert on Demand a Cisco egységes kommunikációs megoldását és a Cisco Unified Contact Center termékek funkcióit ötvözi a Cisco TelePresence technológiával. A felhasználók akár egy Cisco TelePresence megbeszélésre is “behívhatják” a szakértőt, vagy dedikált, ügyféloldali Cisco TelePresence végpontokon kérhetnek “négyszemközti” segítséget. A kereskedelmi bankok a Cisco TelePresence technológia révén például bárhol személyes szolgáltatásokat nyújthatnak ügyfeleiknek, és egyben optimalizálhatják a magasan képzett munkaerő kihasználtságát. Ennek eredményeképpen a szervezetek az adott földrajzi helytől függetlenül költséghatékonyan méretezhetik erőforrásaikat és szakembereiket. További részletek: http://cisco.com/en/US/products/ps7060/index.html

Cisco WebEx Connect

A Cisco WebEx Connect az együttműködésen alapuló üzleti mashup szoftverek úgynevezett “cloud-based”, azaz az interneten keresztül összekapcsolódó alkalmazásplatformja. A Cisco WebEx Connect csomagjában számos szabványos alkalmazás is megtalálható, így például a vállalati azonnali üzenetküldés (instant messaging), a csoportmunkahelyek, a dokumentumkezelés, a naptárfunkciók és a vitafórumok, amelyek a nyílt API-kon keresztül külső komponensekkel (widgetekkel) kombinálva egyetlen munkahelyről elérhetővé tehetők. A sokféle adminisztratív vezérlőelem támogatja a vállalati biztonsági és szabályrendszerek követelményeit valamint a megfelelőségi előírásokat, ezért különösen biztonságos együttműködés alakítható ki, különálló cégek között is. A Cisco WebEx Connect a vállalati üzenetkezelő megoldásokkal és a Cisco egységes kommunikációs rendszerével kooperálva integrált kommunikációt biztosít az együttműködésen alapuló “mashup” környezetben. További részletek: http://www.webex.com/go/connect_tour

Elérhetőség

A Cisco Unified Communications System 7.0 verziója és a Cisco TelePresence Expert on Demand már most megrendelhető. A WebEx Connect egyelőre asztali és webes kliensprogramként érhető el; a mobilkliensek támogatása 2009 elejére várható.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

ipad mini

Tablet

Friss külsővel érkezhet az iPad Mini

2021. június 14. hétfő
g-shock

SmartWatch

Íme a legújabb aranyszínű fém G-shock

2021. június 10. csütörtök
fényképezőgép kiválasztása
iphone 13

SmartPhone

Valószínűleg 3 új színben érkezik az iPhone 13

2021. június 9. szerda
harmony os

SmartPhone

Harmony OS + iOS 14 összehasonlítás

2021. június 7. hétfő

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu