Connect with us

Hirdetés

technokrata

100 dollárért törik fel az ukránok a Facebook-fiókokat

Dotkom

100 dollárért törik fel az ukránok a Facebook-fiókokat

A Panda Security szakemberei egy olyan kétes ukrán szolgáltatásra bukkantak, amelynek működtetői mindössze 100 dollárért hajlandók feltörni bármilyen Facebook-fiókot.

Egy orosz domain alól működik az az ukrán online szolgáltatás, amely – a működtetők bevallása szerint – Facebook-profilok feltörésére szakosodott.

– Száz dollárért vállalják egy profil feltörését – mondta Sándor Zsolt, a Panda Security magyarországi igazgatója. – Egy nagyon profi weblapról van szó; a készítők azt állítják, hogy már négy éve kínálják ezt a szolgáltatást, és eddig a Facebook-fiókok mindössze egy százaléka bizonyult feltörhetetlennek. Ilyen esetekre még pénzvisszafizetési garanciát is vállalnak.

A feltört profilok különösen értékesek lehetnek bizonyos körökben: egyrészt az onnan eltulajdonítható személyes adatok miatt, másrészt azért, mert így legitim címekről lehet spameket és adathalász-leveleket küldeni.

– Egyre több jel utal arra, hogy az “internetmaffia”, ha szabad így fogalmaznunk, igazi központja Kelet-Európa – tette hozzá Sándor Zsolt. – A legtöbb ilyen jellegű szolgáltatás innen származik.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés